Notes de premsa

Més de 800 actes i 8 detinguts per incomplir l'ordre de confinament a Reus

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 26/03/2020
Roda de premsa Comissió Coordinació per la Seguretat Covid-19

La Guàrdia Urbana de Reus i els Mossos d'Esquadra han aixecat més de 800 actes i han detingut a 8 persones per incomplir l'ordre de confinament decretada amb l'estat d'alarma. Les dades s'han analitzat durant la Comissió de Coordinació per a la Seguretat Covid-19 de Reus, que s'ha reunit aquest dijous, 26 de març per primera vegada per analitzar el grau de compliment per part de la ciutadania de les mesures de confinament decretades. El comitè és l'òrgan que facilita la cooperació i la coordinació entre l'Ajuntament, la Guàrdia Urbana i la resta de cossos i forces de seguretat i es reunirà de manera periòdica durant l'emergència sanitària.

Durant la reunió també s'ha analitzat la situació de la seguretat a Reus, i s'ha constatat que el número de delictes per furts i robatoris s'ha reduït a la ciutat entre un 60 i un 70% durant el periode vigència de l'estat d'alarma, segons dades facilitades pels Mossos d'Esquadra.

Després de la reunió de la comissió, l'alcalde de Reus, Carles Pellicer; la regidora de Seguretat, Convivència i Civisme, Dolors Vàzquez, i el regidor de Salut i Ciutadania, Òscar Subirats, han comparegut en roda de premsa virtual per donar compte de la reunió diària del Comitè d'Emergències de l'Ajuntament de Reus, i de la primera reunió de la Comissió de Coordinació. També han posat sobre la taula que la Policia Nacional col·labora amb les tasques de vigilància del confinament a la ciutat, posant a disposició de la causa tres vehicles.

Durant el període de vigència de l'estat d'alarma, la Guàrdia Urbana ha realitzat les actuacions següents:

 • Ha denunciat a 432 persones per trencar l'ordre de confinament.

 • Ha denunciat 2 locals per obrir sense autorització

 • Ha detingut una persona per desobediència i reiteració.

 • Ha tramitat 2 diligències per desobediència greu, sense detenció.

 • En l'àmbit de la circulació de vehicles, la Guàrdia Urbana ha realitzat 65 controls, ha controlat 140 vehicles, i ha denunciat a 7 persones per circular sense autorització (incloses en els 432)

 • Ha atès a 16 persones sense sostre, i les ha derivat a Serveis Socials per oferir-los allotjament, alimentació i higiene.

Incomplir les restriccions de l'estat d'alarma pot comportar denúncies administratives i penals; i pot comportar sancions d'entre 100 i 600.000 euros.

Segons el Reial Decret pel qual s'ordena el confinament de la població, només es pot sortir al carrer en els supòsits següents:

 • Adquisició d'aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat.

 • Assistència a centres, serveis i establiments sanitaris.

 • Desplaçament a el lloc de treball per efectuar la seva prestació laboral, professional o empresarial.

 • Retorn a el lloc de residència habitual.

 • Assistència i cura a majors, menors, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables.

 • Desplaçament a entitats financeres i d'assegurances.

 • Per causa de força major o situació de necessitat.

 • Qualsevol altra activitat de naturalesa anàloga que haurà de fer-se individualment, llevat que s'acompanyi a persones amb discapacitat o per una altra causa justificada.

Membres de la comissió de coordinació
La Comissió de Coordinació per a la Seguretat Covid-19 de Reus éstà presidida per l'alcalde i en formen part la vicealcaldessa, la regidora de Seguretat, Convivència i Civisme, l'Intendent Cap de l'Àrea Bàsica Policial Biax Camp -Priorat dels Mossos d'Esquadra, el comissari Cap de la Comissaria Cos Nacional de Policia de Reus , el sots-inspector en Cap de la Guàrdia Urbana de Reus, i el secretari de l’Ajuntament de Reus.

Roda de premsa Comissió Coordinació per la Seguretat Covid-19

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.