Notes de premsa

“Neandertals a Catalunya”, una nova exposició oberta al Museu de Reus

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 15/01/2019
Cartell de la nova exposició al Museu de Reus

“Neandertals a Catalunya” és la propera exposició que es podrà visitar al Museu de Reus a partir del pròxim dijous 17 de gener. La mostra es podrà visitar a la planta baixa del Museu de Reus Salvador Vilaseca (equipament del raval de Santa Anna, núm. 59), i hi romandrà oberta fins al 16 de març.

A l’acte inaugural, que serà a les 19:00 h del dia 17 de gener, hi assistirà el doctor Josep M. Fullola Pericot, catedràtic de Prehistòria de la Universitat de Barcelona i comissari de l’exposició, juntament amb el Dr. Francesc Xavier Hernàndez Cardona, també professor de la UB.

L’exposició “Neandertals a Catalunya” és una revisió didàctica de l’estat de la recerca sobre l’Homo neanderthalensis al món i, més concretament, a Catalunya, on els darrers anys han aparegut nous fòssils que ens fan replantejar la presència d’aquesta espècie a casa nostra. A l’exposició es responen qüestions com ara què menjaven, com era el seu entorn, quin pensament simbòlic podien tenir, quines connexions genètiques tenim amb ells...

L’exposició es configura a partir de mòduls independents autoil·luminats, amb una superfície gràfica de 28,8 metres quadrats, en 18 metres lineals de lones.

Disposa d’un audiovisual projectat en pantalla gran de 9 minuts de durada, i de dos vídeos ubicats en dues pantalles dotades d’auriculars. L’exposició està dotada d’una senyalètica basada en codis QR, amb vídeos d’ampliació.

L’exposició disposa d’una vitrina de rèpliques (un crani de neandertal, la mandíbula de la cova del gegant de Sitges, diversa indústria lítica i una llança).

Els audiovisuals són en llenguatge original (català, i fragments en castellà), en funció de l’idioma de l’investigador entrevistat.

 

L’exposició ha estat produïda pel Grup de Recerca del Quaternari-SERP i pel Grup de Recerca DIDPATRI, de la Universitat de Barcelona, amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, l’Ajuntament de Sitges i el Museu d’Arquelogia de Catalunya, i el suport de Molècula. Xarxa de Professionals en Museografia.

Cartell de la nova exposició al Museu de Reus
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.