Notes de premsa

Nous aparcaments i itineraris de vies preferents per a bicicletes a l’interior del Tomb de Ravals

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 10/06/2016
Nou aparcament per a bicicletes a la plaça del Mercadal.

L’Ajuntament de Reus, a través del servei de Mobilitat i Circulació de la Guàrdia Urbana i la Brigada Municipal, han implantat un nou paquet de mesures per ordenar la circulació de bicicletes pel centre de la ciutat i, alhora, fer-la compatible i segura en relació al trànsit de vianants. Les actuacions contemplen nous espais d’estacionament i la senyalització d’itineraris de vies prefents per a bicicletes d’entrada i sortida a l’interior del Tomb de Ravals.

Les mesures s’adequen a les normatives municipal i superior en matèria de circulació i civisme, en tant que els vials s’han senyalitzat com d’ús preferent per a bicicletes. En concret, s’han senyalitzat tres itineraris d’entrada, a través del carrer del Vidre, de la plaça del Baluard i del carrer de Sant Pere Apòstol; i quatre itineraris de sortida, pels carrers d’en Vilar; Major i del Fossar Vell; de l’Hospital; i de Vallroquetes.

En aquests itineraris pel nucli antic, la velocitat màxima es limita als 30km/h al Tomb de Ravals i al carrer de Sant Joan; i als 10km/h en tots els carrers senyalitzats de l’interior del nucli antic.

Finalment, s’han instal·lat nous aparcaments per a bicicletes a la plaça del Mercadal i a la plaça del Teatre, que se sumen als ja instal·lats en diversos punts del Tomb de Ravals, entre altres punts del centre de la ciutat. Pròximament, està prevista instal·lar-ne un més al Pallol.

Aquestes accions són fuit de l’acord i els consens entre els grups municipals en el marc de la Comissisó especial per a la redacció del pla específic per a la mobilitat en bicicleta. Aquesta comissió té el seu origen en el Pla de Mobilitat Urbana de Reus, aprovat pel ple de l’Ajuntament del 17 d’octubre de 2014, que estableix els principis, objectius i estratègies als quals ha de respondre la gestió de la mobilitat de persones i mercaderies a la ciutat, així com la seva sostenibilitat i la seguretat, definint un model de mobilitat sostenible basat en la qualitat de vida, la integració social, el desenvolupament econòmic sostenible i la minimització dels consums energètics.

Nou aparcament per a bicicletes a la plaça del Mercadal.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.