Notes de premsa

Nova edició del Festival de dibuix Big Draw a Reus

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 27/10/2022
Big Draw a les Biblioteques Municipals

Maria Pallejà, Fina Veciana, Marc Sardà i Jaime de Córdoba seran aquest cap de setmana a Reus per participar a una nova edició del Festival de dibuix Big Draw a la capital del Baix Camp. Precisament, aquest dissabte 29 d'octubre es farà la jornada final de la proposta que ha rebut activitats durant tota la setmana a través de les Biblioteques Municipals de Reus. 

Durant el matí de dissabte, entre les 11:00 i les 13:00 h hi haurà diversos tallers gratuïts de dibuix repartits en diversos llocs i dirigits per artistes de renom:

L’artista de Reus Maria Palejà,  farà un taller de dibuixar fruites i verdures al Mercat Central a partir de les 11:00 h.

Jaime de Córdoba, impartirà el taller per adults «Dibuixar els arbres «a la maniera» a la Galeria d’art Anquin’s, per al qual cal inscriure’s al correu [email protected]

Per la seva banda, dibuix i Educació oferirà el taller »La biblioteca s’omple amb els nostres colors», un mural col·lectiu amb tots els dibuixos acolorits de la roba que es porti a la Biblioteca Central Xavier Amorós.

I, el mateix dissabte a les 12:00 h hi haurà també la presentació del llibre infantil "Una de fantasmes", de Núria Freixa, editat per Neopàtria, i taller d’il·lustració terrorífica.

Aquest programa posa de manifest la importància de la il·lustració al món del llibre, a la vegada que anima a la societat a utilitzar el dibuix com a una eina de coneixement i aprenentatge.

Durant tota la setmana hi ha hagut altres propostes com són un taller de treball lliure per a les escoles realitzat per Dibuix i Educació, taules bibliogràfiques a les biblioteques municipals, una intervenció artística de Fina Veciana a Cal Massó els dies 26 i 27 en motiu de la Marató de Sang i una acció artística participativa a càrrec de l’AV del Barri Gaudí a la sessió de contes per la Salut Mental que es farà a la Plaça M. Àngels Ollé divendres 28 a les 16:00 h.

Per al públic juvenil, divendres 28 de 19:00 a 21:00 h, Marc Sardà farà el taller «Bloody Workshop» on dibuixaran amb «sang» i faran una andròmina terrorífica, davant l’antic hospital, que anirà a càrrec del Casal de Joves «La Palma» de Reus.

El tema del Big Draw Festival 2022, «Come Back To Colour», és una carta d'amor entre nosaltres i el món que ens envolta. El tema vol destacar allò que tots esperem que sigui un redescobriment de la vitalitat, la salut en general i especialment la salut mental, la cura per la vida de tothom després del que ha estat un repte els últims anys i que ha subratllat la necessitat, més que mai, de nodrir i estimar els llocs on prosperen l'alegria, el color i la llibertat, i celebrar-ho.  Podeu trobar més informació al web oficial de l’esdeveniment

https://thebigdraw.org/the-big-draw-festival-2022-come-back-to-colour i al web biblioteques.reus.cat

 

Big Draw a les Biblioteques Municipals
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.