Notes de premsa

Nova programació de la xarxa municipal de centres cívics i el Casal de les Dones

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

La regidora de Participació i Ciutadania presenta l'oferta dels centres cívics

rxa municipal de centres cívics obre el 13 de febrer el període d’inscripcions per a les activitats del segon quadrimestre. S’ofereixen 291 cursos, amb una capacitat per a unes 5.000 places. Els centres cívics municipals han tancat el primer quadrimestre d’activitats amb un total de 275 cursos realitzats, i un nombre d’inscrits d’unes 3.200 persones.

L’oferta és una consolidació dels cursos i tallers del primer quadrimestre; en especial els de més demanda, com els idiomes, la cuina i els tastos de vins, cerveses i formatges. Els interessats trobaran a la guia d’activitats ofertes temàtiques que van, des de tecnologies digitals a formació, passant per la cura del cos, com ara el de maridatge de xocolata i vins, el de tast de formatges o els d’especialitats de cuina com la de seduir, la de delicatessesn o les mil i una varietats de postres.

La durada dels cursos, excepte els monogràfics, és de 15 sessions, i es desenvolupen entre el 20 de febrer i el 8 de juny.

Més activitats
L’activitat dels centres cívics va més enllà de l’oferta de lleure. Els equipaments també són espais a disposició de les entitats per fer-hi activitats. Per al segon quadrimestre, destaca la posada en marxa de diferents cicles d’exposicions:

  • «Moments lliures», una mostra col·lectiva d’usuaris del grup d’ART Teràpia de l’Institut Pere Mata, es podrà visitar als centres cívics Mas Abelló (del 10 de gener al 2 de febrer), Migjorn (del 3 al 29 de febrer) i Ponent (de l’1 al 30 de març).
  • Una mostra d’Aigües de Reus, que es podrà visitar als centres cívics Mestral (de l’1 al 30 de gener) i del Carme (de l’1 al 29 de febrer).
  • L’esposició «La Festa», de la colla Sardanista Rosa de Reus, estarà el més de febrer al centre cívic Mestral; al març al Migjorn; l’abril al Mas Abelló; al maig al Llevant; i al setembre al Ponent.

Casal de les Dones
Al seu torn, el casal de les Dones ofereix una sèrie d’activitats dedicades a fomentar i desenvolupar les capacitats personals, artístiques, formatives i creatives. Aquest quadrimestre, el casal ofereix el un ventall de cursos i tallers següent.

L’estil de lideratge: Curs pràctic per donar eines i estratègiques per reforçar les competències pròpies de lideratge i superar obstacles que sovint es troben per avanar en el dia a dia

  • Creactiva’t, reutilització de la teva roba: Curs per despertar o potenciar la creativitat transformant peces de roba pròpia i aprofitar-les, realitzant un procés de disseny i modelatge.
  • Aula de diàleg amb saviesa: Introducció als pensaments de les persones sàvies de tots els temps per enriquir-se, reflexionar i dialogar.
  • Coneguem els i les nostres artistes (Joan Rebull i Neus Segrià): Taller programat a través d’un conveni amb la Fundació Reddis, que té l’objectiu de donar a conèixer l’artista amb un recorregut per la seva biografia artística i les obres més rellevants.

Canals d’inscripció
La inscripció a les activitats dels centres cívics i del Casal de les Dones es podrà realitzar a partir del 13 de febrer; telefònicament, trucant al 010 o al 977 010 010; o bé presencialment, tant a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà com a les consergeries dels propis centres cívics i del casal.
Una de les novetats del segon quadrimestre és que el procés d’inscripció es podrà fer per internet, a través del web municipal www.reus.cat; així com el pagament de la matrícula, a través de targeta de crèdit.

Xarxes socials
La xarxa municipal de centres cívics i el Casal de les Dones són presents a la xarxa social Facebook amb l’objectiu de crear un nou espai de participació a l’entorn de les activitats programades. Es podran trobar amb els noms «Centres Cívics de Reus» i «Casal de les Dones».

La regidora de Participació i Ciutadania presenta l'oferta dels centres cívics

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.