Notes de premsa

Nutrisalt al Webinar sobre Tast d’olis de la DOP Siurana

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 4/05/2020
Webinat Nutrisalt

El Consell Regulador de la DOP Siurana, amb la col·laboració de PDR.cat 2020, el Panell Oficial de Tast d’Olis de Catalunya, l’IRTA i Nutrisalt, ha organitzat aquest dijous 30 d’abril un webinar interactiu dedicat al tast d’olis i la utilització d’oli de qualitat a la cuina professional. Adreçat a estudiants d’escoles i instituts d’hostaleria i cuina de Catalunya, ha anat a càrrec d’Àngels Calvo (cap del Panell de Catalunya) i Agustí Romero (responsable de l’Equip d’Olivicultura d’IRTA)

L’objectiu de la sessió, de 75 minuts de durada, ha estat conèixer les propietats de l’oli i les seves aplicacions a la cuina, aprofundir en la tècnica del tast d’olis i classificar els olis segons l’anàlisi organolèptica.

La sessió ha comptat amb 60 participants, que per poder realitzar la part pràctica de la sessió han rebut a casa una mostra d’oli d’oliva verge de la DOP Siurana.

Usos de l’oli a la cuina
En la seva intervenció, Agustí Romero ha fet un repàs a les aplicacions de l’oli a la cuina: les aplicacions en cru i en calent, en l’àmbit de la pastisseria o de les conserves i nous formats que juguen amb les textures, des de l’aire d’oli o la gelatina fins a la pols o les crispetes d’oli.

Agustí Romero, investigador de l’IRTA especialista en Olivicultura, Elaiotècnia i Fruita Seca, participa en l’operació 4 del PECT Nutrisalt, centrada en la construcció d’un espai a les instal·lacions d’IRTA a Mas Bové com a Cooking Lab, una planta pilot per a l’experimentació d’aliments cuinats o enriquits amb oli d’oliva i els seus derivats funcionals, o amb altres aliments produïts al Camp de Tarragona.

El projecte Nutrisalt és una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Reus amb la implicació d’Eurecat, la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Fundació URV i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA); amb la col·laboració del teixit empresarial, de manera especial del Cluster de Nutrició i Salut AINS, i de diferents ajuntaments del Camp. Compta amb el cofinançament dels fons europeus FEDER i de la Diputació de Tarragona.

Webinat Nutrisalt
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.