Notes de premsa

Obert el termini per participar als Premis de relats breus “Antònia Abelló i Filella”, convocat pel Casal de les Dones

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 12/03/2015
Cartell del premi

Des d’aquest dimecres, 11 de març, és obert el termini per participar als Premis de relats breus “Antònia Abelló Filella”, que enguany arriba a la novena edició. El primer premi són 300 euros i el segon, 150 euros. L’objectiu d’aquesta convocatòria és promoure la creativitat a l'entorn de la igualtat entre dones i homes, com recull el nou Pla de Polítiques de Gènere de la regidoria de Participació i Gent Gran.

Els relats concursants s’han de fer arribar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament de Reus, ubicada a la plaça del Mercadal, 1, abans de les 14:00 h del dia 30 de març.

Les bases es poden consultar al web de l’Ajuntament de Reus, a través del link del premi.

Només poden optar a aquest premi les dones i es pot presentar únicament un treball per autora. El relat presentat, de temàtica lliure, ha de ser inèdit, escrit en català i que no hagi estat premiat en cap altre concurs i ha de tenir una extensió mínima de 4.000 caràcters i màxima de 6.000 caràcters.

L’acte d’entrega dels guardons està previst el dimecres 29 d’abril a les 19:00 h a la sala d’actes del Casal de les Dones, al Centre Cívic del Carme.

Antonia Abelló Filella va ser una dona culta i il·lustrada del segle passat. Entre 1930 i 1936 va col·laborar assíduament al diari “Foment” de Reus, on a vegades signà els articles amb pseudònims com Colombina, Pepeta Roig i Sònia. També va escriure a la revista «Estudis», al setmanari «Abril», a «La Jornada» de Lleida, a «La Dona Catalana» de Barcelona i a «Barum» de la Selva del Camp.

Taller d'escriptura
D'altra banda, el dimecres 18 de març a les 18:00 h al Casal de les Dones es realitza un taller introductori d’escriptura de relats breus, d'una hora i mitja de durada i gratuït, a càrrec de Fina Masdéu i Victòria Rodrigo. L'objectiu és donar a conèixer les eines narratives pròpies del gènere, els principals autors i autores i tendències.

Cartell del premi
Fitxers relacionats:
Tipus de fitxer Informació 6765.5 KB

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.