Notes de premsa

Obertes les inscripcions gratuïtes al cicle Biblioteques amb DO

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 25/06/2021
Cartell Biblioteques amb DO

Les Biblioteques Municipals de Reus obren les inscripcions gratuïtes al cicle Biblioteques amb DO que comencen el dia 5 de juliol a les 19:00 h. Les entrades del cicle, que forma part de les activitats d'estiu i del programa Reus365, es poden demanar al portal inscripcions.reus.cat

La primera activitat serà una jam poètica, organitzada amb la col·laboració de l'Associació Gosar Poder, amb motiu de les activitats prèvies a la commemoració l'any vinent de l'Any Gabriel Ferrater. Titulada "Ferrater i el suïcidi", anirà a càrrec de Safareig poètic. Així doncs, Gabriel Ferrater serà l'objecte d'aquest recital obert a la participació. Després d'una introducció que recollirà diversos testimonis sobre la seva relació amb el suïcidi, es donarà pas a la lectura de poemes seus, o bé d'altres poetes que puguin resultar connectats o complementaris. 

Els vins de la DO Catalunya mariden cadascuna de les activitats programades, que van adreçades a públic adult. Per tant, el cicle compta amb la col·laboració de la DO Catalunya i la DO Avellana de Reus. 

Tota la programació
Després de la primera activitat, la jam poètica del dia 5 de juliol, la resta d'activitats programades és la següent:

  • Dilluns 12 de juliol, 19:00 h

"Una arquitectura monumental per a una cultura del vi", a càrrec de Raquel Lacuesta. Llicenciada i doctora en Història de l’Art, i llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació. Premi Nacional de Patrimoni Cultural (1997) i acadèmica de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi (des  de 2014) i de l’Academia del Partal (Asociación Libre de Profesionales de la Restauración Monumental, des de 1992).

Un segle enrere, pocs podien imaginar que alguna vegada els edificis dedicats a l’activitat agrícola, com ara cellers, farineres, magatzems de cereals o destil·leries, arribarien a tenir la classificació patrimonial de Béns Culturals d’Interès Nacional o Local. Ara ja és un fet, i els propietaris de tan monumentals edificis, juntament amb l’administració pública o institucions privades, han portat a terme una tasca de revitalització del sector i de restauració arquitectònica que han evitat la pèrdua d’un patrimoni tan important per a la història de Catalunya al llarg dels segles XX i XXI.

  • 19 de juliol, 19:00 h

"Dionís nu". Peça teatral transmèdia; interpretació lliure de la vida del Déu Dionís. Monòleg i acompanyament audiovisual de representacions artístiques (obres de pintura, escultura mosaic, etc.) de la vida de Dionís i tast de vi.

Activitat adreçada a públic adult.

Amb la col·laboració del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.

  • 26 de juliol, 19:00 h

Els vins de la DO Catalunya mariden amb l’actuació del poeta i slammer Salva Soler. Salva Soler és un poeta, actor i slammer. Va ser medalla de bronze al Campionat del Món de poetry slam, una nova manera de fer poesia que la fa més accessible a tot tipus de públics i que s’està fent molt popular a països com EEUU, França o Brasil. En aquests campionats, el públic vota tant el text (que ha de ser propi), com la manera de presentar-ho. Per tant, el què i el com són igual d’importants. 

Activitat de la DO Catalunya.

Cartell Biblioteques amb DO
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.