Notes de premsa

Open Data Lab presenta el resultat del projecte col·laboratiu “Dades reactivació econòmica i social COVID-19 al Camp de Tarragona”

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 28/09/2021
Presentació workshop Open Data Lab

L'Open Data Lab Camp de Tarragona, impulsat pels ajuntaments de Tarragona i Reus,  inicia temporada aquest dijous 30 de setembre a les 18:00h amb un workshop online per presentar els resultats de del projecte col·laboratiu “Dades reactivació econòmica i social COVID-19 al Camp de Tarragona”. El projecte s'ha centrat en la recopilació de dades obertes útils sobre l’impacte de la pandèmia sobre la salut, l’economia i el benestar de les persones, per tal que puguin servir per impulsar la recuperació econòmica i social.

Durant el 2021, s'han organitzat dues datatons,i dues píndoles formatives per impulsar un treball col·laboratiu amb la comunitat de daters. L'objectiu era recollir dades sobre l’estructura econòmica, social i demogràfica dels sectors afectats, i dades sobre l’impacte laboral i econòmic, amb l’objectiu que puguin ser útils per mostrar tendències de futur sobre l’impacte en els sectors econòmics i socials i, contribuir així a la planificació de la reactivació econòmica i social.

El resultat s'ha plasmat en un web que es presenta en el workshop d'aquest dijous.  El web ha recopilat i transformat les dades obertes en valor, creant visualitzacions que poden ajudar als diferents agents del Camp de Tarragona a impulsar accions per a la reactivació econòmica.

El portal web dades sanitàries sobre la pandèmia, sobre l'evolució de la economia i sobre ajuts municipals Covid-19.

El workshop, que comptarà amb la presència de la regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals de l'Ajuntament de Reus, Montserrat Flores; i el conseller de Govern Obert de l'Ajuntament de Tarragona, Jordi Fortuny; també ha programat la ponència de Maria Macià, directora editorial de Podios, que mostrarà dades obertes útils per la presa de decisions de persones directives o professionals.

El workshop està dirigit a la comunitat de daters, però s'obre també als agents econòmics socials del Camp de Tarragona que treballen a l'entorn de la reactivació econòmica com tècnics municipals, associacions comercials i empresarials, ol sector empresarial del territori, entre altres.

Presentació workshop Open Data Lab
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.