Notes de premsa

Parlament institucional i previsions amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 9/09/2013

El rector de la Universitat Rovira i Virgili, el doctor Francesc Xavier Grau Vidal, serà l’encarregat aquest dimarts, 10 de setembre, de pronunciar el parlament institucional que es farà al saló de plens de l’Ajuntament de Reus amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. L’acte començarà a les 20:00 h i serà retransmès per Canal Reus TV i per www.reus.cat, amb traducció simultània per llenguatge de signes.

D'altra banda, l'endemà dimecres, 11 de setembre, es farà el tradicional acte d’ofrena floral dels grups polítics i entitats ciutadanes amb motiu de l'Onze de Setembre, a partir de les 10:00 h a la plaça del Baluard. L’acte serà acompanyat per un quartet musical integrat per músics de la ciutat.

Afectacions de trànsit

Amb motiu de la Diada es preveuen algunes afectacions de trànsit importants a la ciutat a causa de diferents actes que s’organitzen durant la jornada:

Amb motiu de l’acte «Via catalana 2013», el dia 11 de setembre es preveuen les afectacions següents (vegeu plànol en el document adjunt):

  • Ales 15:30 hores i en la mesura que els punts del recorregut es vagin omplint de participants es començaran a fer talls en el carrers on es desenvolupa la cadena humana (Av. Bellisens direcció Reus, Cr. Cambrils cap a Riera Aragó, Cr. Batan, Cr. Major i Fossar Vell, Pl. Mercadal, Pl. Prim, Cr. Sant Joan, tram parcial de Pl. Oques, Camí de Riudoms entre Pg. Sunyer i Països Catalans i Av. Riudoms sentit Riudoms), deixant només creuar el trànsit de les vies principals (Països Catalans, Pg. Sunyer, Riera Aragó i Pere el Cerimoniós, Av. President Macià) així com l'entrada de vehicles de les persones que es dirigeixen a la Cadena Humana per deixar gent.
  • No es permetrà l’estacionament de vehicles a la Av. Bellisens en cap dels dos sentits de circulació. Només es permetrà entrar des de la Rotonda de la T-11 direcció Reus als trams 209, 208 i 207, des de la Rotonda de la Fira als trams 206 i 205, Rotonda del Barri Sant Josep als trams 205 i 204.
  • Tampoc es permetrà l’estacionament de vehicles a la Av. Riudoms, en el sentit de circulació que va des de P. Catalans en direcció Riudoms (poden estacionar a la esplanada que hi ha al costat del Parc de la Festa). Només es permetrà entrar des de la Rotonda de Països Catalans direcció Riudoms als trams 200 i 199.
  • Lloc prohibits: Av. de Riudoms (al costat de sortida de Reus), Camí de Riudoms (entre Roger de Belfort i Països Catalans), cr. Sant Joan (tot), cr. Batan (tot ambdós costats), cr. Cambrils.
  • A les 16:45 hores es farà un tall total a totes les vies afectades per la realització de la cadena humana, és a dir, tant els carrers per on passa com les vies principals.
  • A les 17:14 hores està previst fer l’acte principal de la cadena humana, i serà el moment en que tots els participants en la cadena es mantindran durant una estona agafats per les mans de forma ininterrompuda.
  • A les 18:00 hores està previst la finalització de l’acte. Es mantindran tancats al trànsit els carrers fins que tots el participants hagin marxat del recorregut. L’obertura dels trams estarà supervisada pel comandament responsable de cada tram.

D'altra banda, també cal tenir en compte les afectacions següents:

  • Dia 11 de setembre, de 14:00 a 22:00 h no es podrà estacionar al carrer de Sant Joan i a la zona del Raval de Jesús.
  • Dia 11 de setembre, a partir de les 19:30 h, recorregut d’una manifestació amb motiu de la Diada: Mercat Central, carrer Sant Joan, Pl. Prim, Raval de Jesús, carrer Jesús, Pl. Mercadal; carrer Carnisseries Velles i pl. dEvarist Fàbregas.
  • El dia 10 de setembre, a les 18:15 h hi ha prevista una ballada de sardanes a la pl. del Mercadal; a les 20:30 h és prevista una marxa de torxes amb sortida del carrer Martí Napolità i pas per carrer de Santa Anna, carrer de les Galanes, pl. del Mercadal, carrer Major, carrer de l’Abadia i finalització a la pl. del Baluard.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.