Notes de premsa

Presentació de Les Abelles, la cooperativa de cures i atenció a les persones impulsada pel Pla Reactivem Reus

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 21/07/2021
Cooperativa de cures les Abelles
Presentació de la Cooperativa de cures les Abelles

Aquest dimecres s’ha presentat la cooperativa de cures i atenció a les persones, Les Abelles, un projecte de l’IMFE Mas Carandell que s’emmarca en el Pla de Reactivació socioeconòmica Reactivem Reus, concretament en una de les línies estratègiques de l’àmbit de l’activitat econòmica que és promoure la responsabilitat social corporativa a la ciutat, i a través de la qual ha obtingut finançament i acompanyament per a la seva creació.

Aquest projecte va néixer per millorar l’atenció i qualitat de vida de les persones grans i/o amb necessitats especials, un col·lectiu que s’ha vist molt afectat per la crisi sanitària, però a la vegada té altres objectius no menys importants com millorar les condicions laborals i dignificar el treball em l'àmbit de la cura i atenció a les persones, fomentar la regularitza­ció laboral d’aquest tipus de serveis i potenciar l’economia social i solidària a la ciutat.

Per Carles Prats, regidor d’Empresa i ocupació, aquesta actuació reflecteix el compromís del consistori en fomentar projectes professionals amb una dimensió més enllà de l’econòmica, sinó també des de la perspectiva solidària i d’acció social, respectuosa amb el medi, i pensada per la dignificació de les persones i de les seves ocupacions.

Quan es va anunciar el projecte per primer cop, un grup de dones que es troben regularment al Casal de dones, se’n va fer ressò i ben aviat va mostrar el seu interès en participar-hi. D’altra banda també es va fer difusió del projecte entre persones usuàries de Càritas i entre alumnes i exalumnes que els dos darrers anys havien realitzat a Mas Carandell la formació del certificat de professionalitat d’Atenció sociosanitària a persones en el domicili.

Una vegada constituït el grup, en el que la majoria de persones associades són dones, però que també compta amb dos homes, ja des del mes de desembre es va iniciar el procés d’acompanyament per a crear la cooperativa, un recorregit en el que van col·laborar activa i conjuntament l’IMFE Mas Carandell (en el marc del Reactivem Reus) i l’Ateneu cooperatiu CoopCamp, a banda d’altres professionals del territori que han estat contractats per qüestions més especialitzades com assessorament, formació en RH o pla de màrqueting, entre d’altres, i difusió.

Una vegada constituïda la cooperativa, i en vistes a començar a oferir servei després de l’estiu, ara culmina el procés de creació empresarial amb la presentació de Les Abelles a la ciutadania, els serveis que ofereixen, els seus valors, així com les possibilitats de col·laborar com a persona usuària, com a persona associada, o en una campanya de micromecenatge que acaben de posar en marxa.

Cooperativa de cures les Abelles
Presentació de la Cooperativa de cures les Abelles

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.