Notes de premsa

Presentació del logotip del Centre Social El Roser, creat per una alumna jove de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Reus

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 19/01/2022
Lliurament premis Logo Centre Social el Roser
Lliurament premis Logo Centre Social el Roser
Lliurament premis Logo Centre Social el Roser

Aquest dimecres, 19 de gener, l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, el diputat delegat dels Serveis d'Assistència al Ciutadà (SAC) de la Diputació de Tarragona, Joan Josep Garcia, i la regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus, Montserrat Vilella, han participat en l'acte de presentació del logotip del Centre Social El Roser i han lliurat els premis a l'alumnat de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Reus que ha quedat finalista en el procés de disseny del logotip. La proposta guanyadora ha estat una creació de Noelia Marcosque es fonamenta en la representació del Centre Social El Roser com un espai d'acolliment i d'aixopluc. La força visual es concentra en la síntesi de tres franges en una forma que recorda a una casa i que simbolitzen els tres serveis que s'oferiran al centre i els seus accessos. El logotip el tanca el mur de l'antiga presó que passa per davant de la façana principal, que ajuda a reconèixer la ubicació i la nova intervenció que s'ha fet en aquest equipament. També han estat premiades les propostes d'Andrea Bosques i David Reñones. A més, Dunia Rodón, ha rebut una menció especial. Els premis que s'han lliurat a l'alumnat han estat una deferència de Reus Esport i Lleure, Reus Cultura i Reus Promoció.

El logotip és fruit de la col·laboració establerta entre la regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus i Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Reus per a la creació de la imatge del Centre Social El Roser.

Durant els mesos d'octubre i novembre, l'alumnat de l'assignatura «Mitjans Informàtics II» del segon curs del Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) de Projectes i Direcció d'Obres de Decoració i CFGS d'Arquitectura Efímera va treballar a classe, de forma individual i amb l'assessorament del professorat, en aquest projecte. Després, al desembre, es van presentar els treballs a l'Ajuntament de Reus, encarregat de triar la proposta que a partir d'ara es convertirà en la imatge d'aquest nou equipament.

D'una banda, amb aquesta col·laboració, la Diputació de Tarragona referma el vincle dels seus centres d'ensenyament amb la ciutat i el seu entorn, per tal de compartir coneixement i recursos amb la ciutadania i amb el conjunt de la societat. D'altra banda, és una mostra clara de la voluntat professionalitzadora dels Cicles Formatius de Grau Superior que s'imparteixen a les Escoles d'Art i Disseny de la Diputació.

El Centre Social El Roser, que va començar a funcionar la setmana passada amb la posada en marxa del servei d'alimentació, està pensat com un equipament integrat, que atén a les persones que es troben en situació de vulnerabilitat i, al mateix temps, està obert a tota la ciutadania. Precisament, el fet que la imatge d'aquest nou servei hagi estat creat per una alumna de l'Escola d'Art i Disseny de Reus incideix en aquesta filosofia de generar complicitat amb els diferents agents, entitats i institucions de la ciutat.

Aquest equipament innovador suposa un nou impuls a les polítiques municipals d'atenció a les persones amb la creació de nous serveis i l'aposta per programes existents com la Gestió Alimentària, l'allotjament per a persones sense llar i el Pla Local d'Inclusió Social. L'objectiu és empoderar les persones en situació de vulnerabilitat per tal que puguin en sortir-se.

Lliurament premis Logo Centre Social el Roser
Lliurament premis Logo Centre Social el Roser
Lliurament premis Logo Centre Social el Roser

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.