Notes de premsa

Presentació del programa i el cartell de la Setmana Santa de Reus 2018

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 14/02/2018
Foto de la roda de premsa
Cartell de la Setmana santa 2018

La regidora de Projecció de Ciutat, Montserrat Caelles, i el president de l’Agrupació d’Associacions de la Setmana Santa de Reus, Josep Domene, han presentat aquest dimecres, 14 de febrer el cartell i els actes principals de la Setmana Santa reusenca. L’acte compta amb el suport de l’Ajuntament de Reus i de la agència Reus Promoció per la seva capacitat d’atracció turística i de projecció de la ciutat.

Així, des de l’oficina de Turisme del Gaudí Centre i de la del carrer de Sant Joan es repartirà i es farà difusió del programa. Igualment, es podrà descarregar de les pàgines web de Reus Promoció i de l’Ajuntament, traduït al castellà, el francès i l’anglès.

Montserrat Caelles, regidora de Projecció de Ciutat, ha afirmat que “la Setmana Santa de Reus té una gran capacitat d’atracció turística que des de l’Ajuntament i des de Reus Promoció volem contribuir a potenciar. El període de Setmana Santa és una bona època per a la promoció de Reus, ja que hi ha una gran afluència de visitants que passen les seves vacances a la Costa Daurada i aprofiten aquests dies per visitar la nostra ciutat. Per això Reus Promoció intensifica la seva activitat promocional”.

Els actes destacats
El Dimecres de Cendra, inici de la Quaresma, l’Agrupació d’Associacions de la Setmana Santa de Reus presenta els actes més destacats i el cartell de la Setmana Santa d’enguany. Cartell editat a partir d’una fotografia presentada al Concurs fotogràfic de Setmana Santa de la ciutat per en Francesc Escoda Mallorquí.

Pel que fa als actes a destacar, aquesta Setmana Santa l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Reus editarà una sèrie de punts de llibre amb les imatges dels misteris de la Setmana Santa reusenca amb l’escut de l’entitat amb la que surt en processó pels carrers de la ciutat. Pel que fa a la promoció, s’ha incrementat la quantitat de quadríptics informatius amb el recull d’actes de Quaresma i Setmana Santa, increment que, per altra banda, ve motivat pel reclam d’informació tant dels ciutadans de Reus com de gent d’arreu del territori o de fora. En aquesta mateixa línia enguany a la Capsa Gaudí s’habilitaran les pantalles que projecten informació al carrer per a difondre els actes de Setmana Santa en aquest punt tant cèntric de la ciutat. A més, aquesta informació anirà més enllà de la ciutat i els hotels de la costa ja que es faran arribar quadríptics a l’estació de l’AVE del Camp de Tarragona.

Així també, es durà a terme una conferència en motiu del 25è aniversari de la refundació dels Cavallers del Sant Sepulcre, secció de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist. Destacar l’anada a peu a Riudoms per part dels Armats de la Reial Congregació en commemoració del 20è aniversari de l’anada a peu a Riudoms en motiu de la concentració d’armats de les comarques meridionals de Catalunya. Especial interès tindrà també aquesta Quaresma la projecció d’una pel·lícula, emmarcat en el cicle de Cinema Religiós, que durà a terme la Confraria de Sant Tomàs d’Aquino.

Com és tradicional, es continua amb l’edició de la postal de Setmana Santa a càrrec de la regidoria de Cultura, enguany amb la imatge del misteri de la Verge l’Amargura de la Confraria de la Verge de l’Amargura.

El pregó, Divendres de Dolors al vespre, anirà a càrrec de Joan Anton Cedó, Prior i Arxiprest de Reus. Com també els concursos de redacció i dibuix amb temàtica de Setmana Santa que es convoquen a totes les escoles i centres educatius de la ciutat.

A banda d’aquests actes d’enguany, es duen a terme diverses conferències, ofrenes i celebracions litúrgiques, entre d’altres, organitzades o en les que participen les entitats de Setmana Santa reusenca que any rere any formen part del context previ als dies sants.

Foto de la roda de premsa
Cartell de la Setmana santa 2018
Fitxers relacionats:
Tipus de fitxer Foto del cartell 2019.9 KB

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.