Notes de premsa

Presentació del projecte participatiu Prototip[s] adreçat a joves

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 20/11/2023
Presentació del projecte de Joventut Prototip[s]

La regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Reus, a través del Casal de Joves La Palma, vol impulsar la participació dels joves a la ciutat de Reus. I, per aquest motiu, ha creat Prototip[s], un laboratori destinat als joves per connectar, construir i compartir nous projectes, una proposta que s'emmarca dins el Pla Local de Joventut de l'Ajuntament de Reus. 

Els destinataris són joves de 2n i 3r d'ESO que, durant el mes de novembre, respondran una enquesta per tal de conèixer quin repte genera més interès entre l'alumnat. Enguany la convocatòria dels projectes girarà al voltant de "Això s'acaba. Sostenibilitat", per un costat. I, per l'altre, "Som com som, gènere i feminisme". 

La següent fase consistirà en la formació de grups, amb la idea que es presenti un grup per classe d'entre totes les línies de 2n i 3r d'ESO de cada centre. Es faran treballs i formacions i, el dia 10 d'abril de 2024, a La Palma, es farà la Jornada Prototip[s]. De les 9:00 fins a les 14:00 h, es treballarà per connectar, conèixer-se, construir el projecte i compartir-lo i presentar-lo.

El millor projecte que surti del laboratori jove Prototip[s] s'implementarà a la ciutat de Reus, amb l'acompanyament de la regidoria de Joventut. La proposta és que Prototip[s] es faci cada curs escolar. 

Daniel Marcos, regidor de Joventut, ha explicat que "busquem crear i aplicar projectes que sorgeixin de la iniciativa juvenil, així com processos participats. I que aquestes propostes que es treballin ens les facin arribar com a prototips, com a idees executables". 

Pla Local de Joventut
Prototip[s] neix de l'Eix 3 del Pla Local de Joventut (2022-2027). Segons s'especifica, es proposa un canvi de prisma en les polítiques de joventut, sovint confoses en plantejar únicament una programació àmplia d’activitats destinades a les persones joves.

Cal anar més enllà i facilitar que els i les joves desenvolupin també l’activitat, desplegant, proposant i desenvolupant solucions per a dificultats o necessitat que han d’afrontar. En aquest marc, es proposen un seguit d’eines metodològiques, un model d’acompanyament i la disposició de recursos materials per tal que els i les joves desenvolupin projectes. Entre aquestes eines hi figura el Laboratori Jove.

Presentació del projecte de Joventut Prototip[s]
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.