Notes de premsa

Presentació dels projectes de millora de l’accés a l’Escola La Vitxeta i de la plaça d’Àngel Guimerà

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 22/01/2019
Imatge de la presentació a l'Escola La Vitxeta
Imatge de la presentació al parc d'Àngel Guimerà
Imatge del projecte de millores a l'accés a l'Escola La Vitxeta
Imatge del projecte de millora del parc d'Àngel Guimerà

L’alcalde, Carles Pellicer, i la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, han presentat aquest dimarts a la comunitat educativa de l’Escola La Vitxeta i a diversos veïns del carrer d’Àngel Guimerà els projectes definitius de millora d’aquests espais que s’han redactat a partir de la seva elecció i concreció materialitzada gràcies al procés de Pressupostos participatius 2018.

En concret s’ha presentat a l’Escola La Vitxeta el projecte per a la reestructuració de l’espai públic i viari de l’accés a la urbanització Sant Joan i a aquest centre educatiu. A la trobada hi ha participat representants de l’equip directiu i docent de l’escola, així com de l’associació de mares i pares, a més de la persona que va signar la proposta perquè es millori la mobilitat i els espais d’accés al centre. L’alcalde, la regidora i membres dels serveis municipals d’Arquitectura han explicat la proposta final que, tal i com s’ha acordat amb la comunitat educativa de La Vitxeta, es començarà a executar un cop s’acabi el curs escolar perquè l’afectació sigui mínima en el funcionament ordinari de l’escola.

La proposta inclou dues actuacions: d’una banda descongestionar la zona d’aparcament actual i, de l’altra, arranjar i ampliar la zona d’entrada a l’Escola La Vitxeta.

El projecte concreta les obres d’urbanització i reordenació de l’espai viari d’accés a l’escola la Vitxeta per millorar la funcionalitat, la seguretat i el confort dels usuaris, especialment de la mainada en hores d’entrada i sortida de l’escola. El cost aproximat d’aquest projecte és de 49.000 euros.

Millora del parc públic Àngel Guimerà
Aquest dimarts l’alcalde i la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència també han fet una reunió al parc d’Àngel Guimerà amb diversos veïns que han participat en la gènesi i definició de la proposta de millora d’aquest espai públic, ubicat al carrer del mateix nom.

El projecte intenta donar solució a tres demandes realitzades pel veïnat de la zona a través d’un procés participatiu: el tancat i millora de la zona de jocs infantils, a partir d’un paviment tou a prova de caigudes; la millora i ampliació del tancat de la parcel·la, incloent la col·locació de dues portes corredisses, per tal de tancar el parc a les nits; i l’eliminació de zones opaques o de poca visibilitat, incloent vegetació i murs, per tal d’assegurar uns nivells de seguretat òptims. També es crearà un espai d’higiene per a gossos. El cost aproximat d’aquest projecte és de 45.000 euros. Es preveu que els treballs puguin començar durant les pròximes setmanes.

Imatge de la presentació a l'Escola La Vitxeta
Imatge de la presentació al parc d'Àngel Guimerà
Imatge del projecte de millores a l'accés a l'Escola La Vitxeta
Imatge del projecte de millora del parc d'Àngel Guimerà

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.