Notes de premsa

Presentada la millora del barranc de l’Escorial, possible gràcies als Pressupostos participatius

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 24/01/2019
Imatge presentació millores barranc de l'Escorial barri Montserrat pressupostos participatius
Imatge virtual millores darrer tram barranc de l'Escorial

La proposta per arranjar el darrer tram del barranc del barri de Montserrat, que va ser una de les escollides en el procés de votació ciutadana dels Pressupostos participatius 2018, és a punt de fer-se realitat després dels tràmits administratius. En les pròximes setmanes s’executaran els treballs perquè aquest espai del barranc de l’Escorial passi a ser una zona dignificada i apta per al passeig i gaudi de la ciutadania.

L’alcalde, Carles Pellicer, i la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, han presentat aquest dijous als veïns del barri el projecte que s’ha de portar a terme de manera imminent. L’arquitecte municipal i l’arquitecte responsable de la proposta final que es realitzarà han explicat els detalls de les reformes que s’escometran.

Entre d’altres millores, s’arranjaran els talussos del barranc i el conjunt del sòl en tot el recorregut, de manera que s’hi pugui passejar. També s’adequaran parts del nou vial com a placetes. El projecte que s’ha d’executar, entre el carrer de Puertollano i l’esplanada del camp de futbol del barri Montserrat, té un pressupost aproximat de 91.000 euros.

L’alcalde ha recordat que aquesta era una reclamació pendent des de feia anys i que en els darrers anys el govern municipal ha treballat per arranjar els diferents trams del barranc, que ara passen a ser vials transitables. Per la seva part, Montserrat Flores ha destacat la utilitat dels Pressupostos participatius com a eina de resposta a les necessitats de la ciutadania, que a través de la seva implicació directa pot contribuir a millorar la ciutat i fer-la més habitable.

Votacions obertes pels projectes 2019
En els darrers dies s’han presentat a la ciutadania diferents projectes que s’estan executant i que corresponen als Pressupostos participatius 2018. Aquest dimarts s’ha presentat als veïns la proposta de millora de la plaça d’Àngel Guimerà, i també aquest dimarts s’ha explicat a la comunitat educativa de l’Escola La Vitxeta com serà i com s’executarà la reforma i millora de l’espai d’accés a aquest centre educatiu.

En aquest sentit, la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència subratlla la importància de la participació ciutadana per escollir i definir els projectes d’inversions que encara es poden votar fins al 28 de gener (inclòs) i que s’engloben en els Pressupostos participatius 2019.

La votació ciutadana és oberta i s’hi pot emetre el vot des de la plataforma participa.reus.cat o bé de manera presencial als centres cívics i als punts de votació itinerants.

Imatge presentació millores barranc de l'Escorial barri Montserrat pressupostos participatius
Imatge virtual millores darrer tram barranc de l'Escorial

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.