Notes de premsa

Primera acta per abocar runa de forma il·legal des de l’inici de la campanya «De runa, cap ni una»

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 13/07/2006

a 60.101 euros de multa podria arribar a pagar el presumpte autor d’un abocament il·legal de runa al barri Gaudí, que va enxampar in fraganti la Guàrdia Urbana. L’Àrea de Medi Ambient ha començat a tramitar l’expedient que podria acabar en sanció, el primer que es tramita des que ha començat la campanya de conscienciació contra aquest tipus d’abocament.

La Guàrdia Urbana hauria detectat que un vehicle, amb matrícula de Tarragona, estaria llençant uns 2m3 de runa al solar existent entre el carrer de Saragossa i el Camí de la Boca de la Mina. El responsable, P.S.S, veí de Reus, hauria comès una presumpta infracció per l’abandonament de residus fora dels llocs autoritzats, una acció que està tipificada a la Llei 6/1993, de 15 de juliol, que també determina que per aquest motiu li pot ser imposada una sanció de fins a 60.101 euros.
L’Ajuntament va retirar entre juny de 2005 i juny d’aquest any 745.580 kg de runa, que s’havien abocat de manera il·legal. Aquesta runa es troba principalment en els punts on els barrancs i les rieres es creuen amb camins, en talussos que donen a barrancs, en solars urbanitzables on s’ha abandonat l’activitat agrícola i en les zones perimetrals de noves urbanitzacions.
Principalment, s’hi aboca runa, però també és freqüent trobar-hi electrodomèstics, fustes, plàstics, sacs amb material d’obra, pots de pintura i altres deixalles de la construcció.
Una correcta gestió de la runa
Les formes autoritzades i adequades per desfer-se de la runa són:
Recórrer al servei de Deixalleria Municipal, si es tracta de petites quantitats (Deixalleria Reus Oest al polígon Agro-Reus, Deixalleria Reus Nord al c/Martí Folguera, 14 i Deixalleria Reus Sud, al c/Milà i Fontanals, 26).
Llogar un contenidor (empreses de lloguer de contenidors al Camp de Tarragona: Centelles a Reus, Corsa a Reus, Griñó a Tarragona i Piqué a Cambrils).
Portar el material a un abocador controlat.
El fet de separar el formigó i la ceràmica, de fustes, metalls i materials reciclables a la mateixa obra en facilita la gestió.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.