Notes de premsa

Procés de selecció de joves inscrits al programa Garantia Juvenil per participar al projecte “Enfoca't” de formació en TIC

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 22/03/2016

El Casal de Joves ha estat l'escenari d'un procés de selecció de joves inscrits al programa Garantia Juvenil per formar part del projecte “Enfoca’T”, impulsat per la Fundación Esplai i que té com a objectiu formar els i les joves en l'àmbit de les TIC perquè puguin optar a llocs de treball del sector tecnològic.

La formació en què participaran els joves seleccionats consta de 190 hores dedicades a conèixer el llenguatge de programació JAVA i la gestió de Base de Dades. A més, inclou un seguiment i orientació per part de tutors, per millorar les habilitats professionals dels joves i augmentar-ne la competitivitat en el mercat de treball del sector TIC. El requisit per participar en el procés és estar inscrit al Plan Nacional de Garantia Juvenil.

Els joves interessats a formar part del programa Garantia Juvenil i que encara no s'hi han registrat es poden adreçar a l’Oficina Jove del Casal de Joves la Palma on es pot aconseguir informació sobre aquest i altres programes de formació i inserció laboral.

Reduir l'atur juvenil
El Casal de Joves, depenent de la regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència, ofereix des del passat mes de setembre el servei d'orientació laboral adreçat a joves d'entre 16 i 29 anys inclòs en el programa Garantia Juvenil, impulsat per la Unió Europea i vehiculat a través de la Generalitat de Catalunya. Una tècnica atén i orienta el jovent en situació d'atur amb l'objectiu final d'aconseguir la seva inserció laboral.

Aquest programa pretén reduir l'atur juvenil i facilitar l'accés al mercat de treball als joves d'entre 16 i 29 anys que es troben fora de l'entorn acadèmic i de l'entorn laboral. Per aconseguir-ho, la Generalitat (en coordinació amb les entitats públiques i privades, les Oficines Joves i les Oficines de Treball d'arreu del país) es compromet a oferir o facilitar una oferta de formació, pràctiques, feina i/o assessorament en emprenedoria.

El programa de Garantia Juvenil es va iniciar a finals del 2014, i des del passat mes de maig de 2015 la Generalitat, conjuntament amb els ens locals, ha constituït la xarxa de tècnics impulsors del programa, que a la ciutat de Reus s'ha traduït en la incorporació d'una persona impulsora com a tècnica referent a través de l'Ajuntament de Reus.

A més d’atendre els i les joves de Reus, la tècnica impulsora es coordina amb els diferents serveis municipals, entitats, associacions i altres ens que tinguin contacte amb els joves de la ciutat. La persona jove, un cop inscrita al programa, rebrà una tutorització i seguiment per part de la tècnica, que vetllarà per mantenir-lo informat de les ofertes formatives, de pràctiques o de possibles llocs de treball que ofereixi la Garantia Juvenil.

Les persones interessades a rebre més informació es poden adreçar al Casal de Joves de la Palma de Reus i parlar amb la tècnica impulsora. (de dilluns a divendres de 10:00 a 14:00 h i de 16:30 a 19:00 h, i al telèfon 977 010 268).

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.