Notes de premsa

Programació de Tardor 2013 del Teatre Bartrina

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 11/07/2013
Foto de la presentació de la programació de Tardor 2013 del Teatre Bartrina

El regidor de Cultura i Joventut, Joaquim Sorio, i el membre de la comissió artística del Teatre Bartrina de Reus, Xavier Graset, han presentat aquest dijous, 11 de juliol, la programació de Tardor 2013 d'aquest teatre reusenc, que inclou espectacles i expressions escèniques adreçades a una gran diversitat de públics. Un concert del grup «Pastora» inaugurarà la temporada, en la qual es podrà veure música, teatre i cinema, entre d’altres. Entre les propostes també hi haurà el grup «Obrint Pas», la presentació del darrer treball de Tomeu Penya, l’obra «Ivan i els gossos», un homenatge a Salvador Espriu a càrrec del director reusenc Francesc Cerro amb «La pell eixorca», el flamenc de «Duquende» o una obra dirigida per Joaquim Oristrell, «9 maletes».

La programació completa de Tardor del Teatre Bartrina és la següent:

Pastora, en concert: «Una altra galàxia»
Intèrprets: Dolo Beltran (veu), Caïm Riba (guitarra) i Pauet Riba (projeccions)
Dissabte, 5 d’octubre .22:00 h
Presentat pel Consorci del Teatre Bartrina.
Premi Cerverí 2012, a la millor lletra de cançó original i inèdita en el sector discogràfic.
PREUS: 15 Euros ANTICIPADA/ 20 Euros TAQUILLA

Afterplay
De Brian Friel
Diumenge, 6 d’octubre. 18:00 h. Presentat pel Consorci del Teatre Bartrina.
Un projecte d’Imma Colomer i Fina Rius amb Mola Produccions i la coproducció del CAET.
Intèrprets: Pep Ferrer i Fina Rius
Direcció: Imma Colomer
Hi ha trobades que són màgiques. La casualitat d’un encontre ens pot portar a fer un canvi a la nostra vida. Quantes vegades hem desaprofitat les oportunitats d’una ocasió inesperada? Segur que tots podem fer memòria d’alguna d’aquestes ocasions insòlites en el nostre passat i ens lamentem d’haver-la desaprofitat o ens sentim satisfets d’haver-ne tret profit. Aquesta obra és la dissecció subtil i profunda de la coincidència d’aquests dos personatges en un espai i el seu viatge interior. Quantes coses deixem de dir en els silencis d’una conversa? Quantes coses ens passen pel pensament? L’eufòria que la trobada ens aporta, els hàbits de defensa que inconscientment utilitzem per amagar les nostres pors que paralitzen la comunicació. La por a mostrar-se, a sincerar-se, a reconèixer els nostres fracassos i les nostres petites ficcions de cada dia per sobreviure.
PREUS: 15 / 12 / 9 Euros

Obrint pas, concert en acústic
Divendres, 11 d’octubre. 21:00 h. Presentat pel Consorci del Teatre Bartrina.
Intèrprets:
Xavi Sarrià: veu i guitarra
Miquel Gironès: dolçaina, percussió veu
Miquel Ramos: veu i percussions
Robert Fernàndez: guitarra i llaüt
Jaume Guerra: contrabaix
Abel Garcia: viola de roda i llaüt
Sis músics a l’escenari armats amb guitarres, llaüts, contrabaix, viola de roda, dolçaina, percussió i veus ens conviden a viatjar per la vessant més íntima de les seves cançons. Els valencians Obrint Pas ens presenten un potent i ampliat espectacle acústic, un format que amb els anys ha anat enriquint-se sense renunciar a la seva essència. La proximitat amb el públic i la nuesa dels temes, fan d’aquest concert una experiència única que es podrà veure en pocs teatres del país seleccionats i que permetrà descobrir, o redescobrir, l’ànima d’unes cançons que ja són himnes de la música popular de casa nostra.
PREUS: 10 Euros ANTICIPADA/ 13 Euros TAQUILLA

9 maletes
Diumenge, 13 d’octubre. 18:00 h. Presentat pel Consorci del Teatre Bartrina. Una producció de Sala Muntaner (2013) i Temporada Alta (2012).
Intèrprets: Mercè Sampietro i Eduard Iniesta
Direcció i dramatúrgia: Joaquim Oristrell
9 maletes és un espectacle basat en cartes autèntiques escrites per personatges universals en moments crucials de les seves vides. De James Joyce en coneixem la seva portentosa gesta literària, l’«Ulisses», però només en les cartes eròtiques i especialment escatològiques que li enviava a Nora, la seva dona, podem desxifrar la seva pertorbadora manera de viure la sexualitat. D’Einstein n’admirem el seu rigor i la seva saviesa, però només en les seves cartes a Mileva, també la seva dona, descobrim un home dèspota, fins i tot un maltractador. Gràcies a altres cartes ens assabentem de la relació conjugal tortuosa que van viure Vivien Leigh i Laurence Olivier, de l’admiració de Franco cap a Hitler, de la febre amorosa de Frida Kahlo, del sadisme retorçat de Jack l’Esbudellador, de la depressió que va conduir Virgínia Wolf a omplir les butxaques del seu abric amb pedres i deixar-se ofegar pel riu que fluïa prop de casa seva...
Plantejada com un Cluedo literari i musical, on es convida a jugar a l’espectador, «9 maletes» és un joc de caixes xineses que s’obren al públic durant vuitanta minuts intensos.
PREUS: 20 / 15 / 12 Euros

Festival COS 2013
Del 17 al 20 d’octubre de 2013.

La pell Eixorca
Dissabte, 26 d’octubre. 21:00 h. Presentat pel Consorci del Teatre Bartrina. Una coproducció del Consorci Transversal-Xarxa d’activitats culturals i amb el suport de la Comissió de l’Any Espriu. Centenari del naixement de Salvador Espriu.
Intèrprets: Txe Arana
Direcció i dramatúrgia: Francesc Cerro
A partir de l’univers creat per dos dels millors poetes del segle XX: Sal¬vador Espriu/«La Pell de Brau» i T.S. Eliot/«La Terra Eixorca», iniciarem un viatge pluridisciplinari on el teatre, el cinema i el moviment ens conduiran fins a una terra erma i estèril, on la decadència dels valors de la seva gent (absència de fe, manca de comunicació, crisi d’esperança, etc.) els ha condemnat a haver de conviure amb situacions extremes com les guer¬res, la barbàrie i la conseqüent desaparició d’algunes civilitzacions. Espriu i Eliot ofereixen com a única solució apel·lar a la via d’un diàleg necessari entre homes i nacions per a superar qualsevol conflicte i establir les bases d’una societat nova i millor.
PREUS: A DETERMINAR

La volta al món en 80 dies
Diumenge, 27 d’octubre. 12:00 h. ESPECTACLE FAMILIAR. Presentat pel Consorci del Teatre Bartrina i Produccions Lucky & Luke.
Intèrprets: Marc Barberà, Maria Comes, Manuel Barroso i Benjamín Miguel
Direcció: Benjamín Miguel i Manuel Barroso
El jove Passepartout, després d’una vida agitada, busca una mica de tranquil·litat a l’entrar a treballar com a criat pel monòton cavaller Phileas Fogg. Però el mateix dia que comença, ell i el seu senyor s’embarquen en una volta al món contra rellotge, en la que passaran per tota mena d’aventures plenes d’intrigues, persecucions i personatges curiosos.
PREUS: 5 Euros NO NUMERAT (sense descomptes)

George Kaplan
De Frédéric Sonntag
Dissabte, 2 de novembre. 21:00 h. Presentat pel Consorci del Teatre Bartrina. Una coproducció del Grec 2013 Festival de Barcelona, la Sala Beckett/Obrador Internacional de Dramatúrgia i el Theater Konstanz (Alemanya).

Intèrprets: Sara Espígul, Borja Espinosa, Francesc Ferrer, Jordi Figueras, Sandra Monclús
Direcció: Toni Casares
Compte amb el que us expliquen! En aquesta comèdia veureu que les ficcions que consumim influeixen, i molt, en la manera com pensem. La signa un dels noms amb més projecció de la nova dramatúrgia francesa, Frédéric Sonntag.
Un grup de joves activistes es proposa dur a terme una campanya que, des de l’anonimat, posi en evidència la deriva del sistema cultural i mediàtic d’Occident...
Un equip de guionistes treballa en l’elaboració d’un relat capaç d’oferir respostes a l’esfondrament de l’actual sistema de valors occidental... Un important grup de poder (una mena de govern a l’ombra) estudia com fer front a una insòlita amenaça que posa en perill les bases del nostre sistema econòmic i social... En totes tres reunions el nom de George Kaplan circula de boca en boca, enigmàtic i punyent.
PREUS: 20 / 15 / 12 Euros

Festival MEMORIMAGE 2013
Del 6 al 9 de novembre de 2013:

Tomeu Penya, en concert
Diumenge, 10 de novembre. 19:00 h. Presentat pel Consorci del Teatre Bartrina.
Presentació del nou disc, «És per tu»
Intèrpret: Tomeu Penya
PREUS: 15 Euros. NO NUMERAT (sense descomptes)

Ivan i els gossos
De Hattie Naylor
Dissabte, 16 de novembre. 21:00 h. Presentat pel Consorci del Teatre Bartrina. Una producció del Teatre Lliure
Intèrprets: Pol López
Direcció: Pau Carrió
Tots els diners s’havien acabat. I no hi havia res amb què comprar menjar. Les mares i els pares van intentar desfer-se de tot el que fos prescindible. Els gossos van ser el primer. Els feien pujar al cotxe, els portaven fins a l’altra banda de la ciutat i els deixaven allà. Però fins i tot així no hi havia diners. I van portar alguns nens fins a l’altra banda de la ciutat i els van deixar allà. Aleshores jo tenia quatre anys.
Premi Serra d’Or 2013
PREUS: 20 / 15 / 12 Euros

Stromboli Jazz Band, en concert
Diumenge, 17 de novembre. 19:00 h. Presentat pel Consorci del Teatre Bartrina.
Presentació del nou disc, «Smile»
Intèrprets: Josué García (Trompeta), Raül Cid (Trombó i veu), José Gómez «Moluco» (Saxo), Ton Solé (Banjo), Ismael Carles (Tuba) i Sergi Cabrera (Bateria).
El grup del Camp de Tarragona «Stromboli Jazz Band» va fer el seu primer concert al febrer del 2012. Des d’aquella aparició ha realitzat més de 60 actuacions amb molt bona resposta del públic i dels mitjans de comunicació. En aquest curt temps han participat en diferents festivals, entre d’altres al Festival de jazz de San Sebastián.
Ara, després d’aquest rodatge i continuant amb la seva activitat, els Stromboli han editat un disc: «Smile». El disc, sense oblidar el jazz, explora la vessant més popular del seu repertori i vol, en la línea habitual de la banda, arribar a tots els públics.
PREUS: 8 Euos ANTICIPADA / 10 Euros a TAQUILLA

Terra Baixa
D’Àngel Guimerà
Dissabte, 30 de novembre. 21:00h / Diumenge, 1 de desembre. 18.00h. Presentat pel Consorci del Teatre Bartrina i el TEBAC.
Intèrprets: Jordi Romero, Rut Enguita, Jordi Gómez , Natàlia Mateu, Josep Ma Tuset, Marta Llorens, Jordi Salvadó Baches , Quim Prats, Iker García
Direcció: Miquel Àngel Fernández
PREUS: 15 / 12 / 9 Euros

Duquende, en concert acústic
Dissabte, 14 de desembre. 21:00 h. Presentat pel Consorci del Teatre Bartrina.
Gira nacional 2013 «Pura Eséncia»
Intèrprets: «Duquende»
PREUS: A DETERMINAR

Cosmètica de l’enemic
d’Amélie Nothomb
Diumenge, 15 de desembre.18:00 h. Presentat pel Consorci del Teatre Bartrina.
Una producció de la Sala Muntaner amb la Col·laboració de Teatre-Auditori Sant Cugat
Intèrprets: Lluís Soler i Xavier Ripoll
Direcció: Magda Puyo
Un home pretén distreure el retard del seu avió amb la lectura; però irromp la inoportuna veu d’un altre, que l’obliga a escoltar el relat d’una vida estranya, angoixant i, finalment, criminal. L’un és víctima d’una confessió que no vol escoltar. L’altre és víctima d’un sentiment de culpabilitat que es consola en la confessió i que busca la venjança. L’un descobreix els seus pecats en els pecats de l’altre. L’altre aconsegueix el seu particular consol traspassant la seva culpabilitat. Dues víctimes, dos enemics.
Finalista Premis Unnim Teatre 2013
PREUS: 20 / 15 / 12 Euros

El Poema de Nadal
De Josep Maria de Sagarra
Dijous, 26 de desembre. 19:00 h
Intèrprets: Josep Maria Puig i Xavier Pié.
Entrada gratuïta

Espectacles en abonament:

Espectacles inclosos en l’abonament: «Afterplay» - «9 maletes» – «George Kaplan» – «Ivan i els Gossos» – «Cosmètica de l’enemic».
Preu de l’abonament de la temporada: 66,50 Euros. A l’adquirir l’abonament s’aplica un 30% de descompte en el preu individual de cada espectacle. El preu dels 5 espectacles sense abonament és de 95 Euros.

Promo 2x1 ABONATS: «Pastora» - «La Pell Eixorca» - «Terra Baixa»

La venda d’entrades començarà el 17 de setembre de 2013.

La venda dels abonament de la temporada començarà el 12 de setembre de 2013.

Cada persona abonada disposarà d’una entrada 2x1 per l’exposició «Fortuny, el mite», del Museu de Reus.

Foto de la presentació de la programació de Tardor 2013 del Teatre Bartrina

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.