Notes de premsa

Prop de 1.200 alumnes visiten els Mercats de Reus aquest 2019

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 9/10/2019
Foto d’arxiu, visites escoles al Mercat Central i al Mercat del Carrilet aquest 2019
Foto d’arxiu, visites escoles al Mercat Central i al Mercat del Carrilet aquest 2019

Tant el Mercat Central com el Mercat del Carrilet reben al llarg del curs la visita de centenars d’alumnes d’Infantil, Primària i Secundària. Aquest 2019, prop de 1.200 alumnes ja han visitat els Mercats de Reus: més de 750 han vingut al Mercat Central i 410 al Mercat del Carrilet.

Aquestes xifres es repeteixen cada any: en tot l’any 2018, la xifra global d’alumnes va superar els 1.800, més de 1.300 al Mercat Central i gairebé 500 al Mercat del Carrilet. L’objectiu d’aquestes visites, incloses en l’oferta d’activitats i recursos educatius de l’Ajuntament de Reus, és descobrir les instal·lacions del mercat, conèixer de prop els productes frescos i tenir contacte amb els paradistes.

A partir d’aquesta tardor, els paradistes dels Mercats de Reus han preparat una motxilla de roba per repartir entre els alumnes com a record de la seva visita.

Totes aquestes mesures busquen situar els mercats com un espai educatiu per fomentar hàbits d’alimentació saludable, a través de les visites de les escoles i els instituts, però també amb els tallers de cuina que es programen de manera periòdica i la resta d’activitats relacionades amb els productes frescos i de proximitat.

Aquest curs la primera visita va ser la dels alumnes que cursen l’especialitat “Auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restauració” a Mas Carandell i van aprofitar la visita als mercats per treballar la cuina de mercat, els productes de proximitat i el menjar saludable.

«Temps d’Avellana», tallers infantils a l’octubre
En aquesta mateixa línia, aquest octubre els Mercats de Reus són escenari de dos tallers infantils en el marc del programa “Temps d’Avellana”, organitzats amb el suport de la DOP Avellana de Reus. Al Mercat del Carrilet es farà el divendres 18 d’octubre a partir de les 5 de la tarda i al Mercat Central el dissabte 19 d’octubre a partir de les 11 del matí. Per participar-hi només cal reservar plaça al 977 300 006 trucant de dilluns a dijous de 16:00 a 18:00 h.

Foto d’arxiu, visites escoles al Mercat Central i al Mercat del Carrilet aquest 2019
Foto d’arxiu, visites escoles al Mercat Central i al Mercat del Carrilet aquest 2019

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.