Notes de premsa

Proposta d’activitats del Casal de les Dones pel curs 2015-2016

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 13/10/2015

El Casal de les Dones inicia aquest dimecres 14 d’octubre el programa d’activitats del nou curs, amb una oferta de serveis i tallers tant de dinamització sociocultural com d’informació i assessorament especialitzat en matèria d’Igualtat. La inauguració oficial del curs serà el 29 d’octubre amb un «Itinerari amb presència femenina», un recorregut per diferents indrets on la presència femenina ha estat important, i en el transcurs del qual s’explicaran aportacions que han fet les dones de la ciutat.

La regidora de Serveis a la Ciutadania i Gent Gran, M. Dolors Sardà, afirma que “la programació del Casal de les Dones contribueix a fomentar la participació activa de la ciutadania per eliminar els desequilibris que avui en dia encara hi ha entre homes i dones”.

L’oferta d’activitats del casal és la següent:

 • Entrenament psicològic, afrontar els nous reptes amb confiança. Espai d’acompanyament psicològic en el moment d’afrontar nous reptes en la vida quotidiana en el qual es tracten qüestions com les habilitats personals, estratègies per millorar la percepció personal, el posicionament davant situacions de canvi o la confiança. Dimecres de 10:00 a 11:30h. Des del 14 d'octubre al 9 de desembre
 • Taller autonomia de les emocions. Les emocions són una part important de la nostra vida, aquest espai pretén mostrar diferents directrius per aconseguir una autonomia i transformar-les per tal de ser aquella persona que desitgem. Contingut: Autoestima, resiliència, treball i recursos per treballar amb els fills i filles. Divendres de 16:00 a 17:30h. Del 16 d’octubre al 11 de desembre.
 • Taller de risoteràpia. Generar una actitud positiva enfront la vida i millorar la salut a través de les dinàmiques de grup i el riure. Dimecres de 17:00 a 19h. Des del 14 d'octubre al 9 de desembre
 • Taller de defensa personal. La finalitat del curs es fer possible la defensa d’agressions adquirint tècniques senzilles i eficaces davant una situació de conflicte. Dimecres 19:00 a 20:30h. Des del 15 d’octubre fins 10 de desembre
 • Grup de mandales. Tècnica de meditació, relaxació i concentració. Mitjançant la visualització i realització del mandala permet tenir un espai propi que permet l’autoconeixement. Superant el valor estètic, per entendre que ens suggereix de nosaltres mateixes. Dijous 17:00 a 19:30h. Des del 15 d’octubre fins 10 de desembre
 • Cercle de dones sàvies: a la nostra salut. Espai de reflexió sobre la salut personal, intercanvi de remeis casolans i assessorament professional per la cura d’una mateixa. Dilluns de 17:00h a 18:30h. Del 9 de novembre al 14 de desembre.
 • Taller «Lletres» d'escriptura creativa. Introducció a l'escriptura de relats., a càrrec de Reusenques de Lletres. Dimarts de 17:30 a 19:00h. Del 20 d'octubre al 15 de desembre. Preu: 51,60 euros. Inscripcions als Centres Cívics

Exposicions
La programació del Casal de les Dones també té prevista una sèrie d’exposicions pel nou curs:

 • «Mostra creacions del grup de mandales». Les Mandaleres del Casal. Del 25 de setembre al 9 d’octubre. Inauguració 21 de setembre a les 19h.
 • «Reorganitzitats» d’Aleix Antillach. Del 19 d’octubre al 6 de novembre. Inauguració 19 d'octubre a les 19h.
 • «Mostra treballs concurs de fotografia». Casal de les Dones. Del 16 al 27 de novembre. Inauguració 16 de novembre a les 19h.
 • «Identitat Esculpida» de l’Institut Català de les Dones. 30 de novembre al 18 de desembre. Inauguració 1 de desembre a les 19:00 h.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.