Notes de premsa

Reconeixement a la gestió de la seguretat viària a Reus, amb cap víctima mortal el 2018

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 2/10/2019
Agents de la Guàrdia Urbana de la Unitat de Seguretat Viària

L’Ajuntament de Reus ha estat reconegut per la gestió de la seguretat vial amb un premi Visión Zero Municipal amb el qual es guardonen aquelles ciutats de més de 100.000 habitants de l’estat espanyol que no han tingut cap accident de trànsit amb víctimes mortals durant tot un any. Reus no va registrar l’any 2018 cap víctima mortal. El 2017 en va registrar 2; el 2016, 1; el 2015, cap; el 2014, 2; el 2013, 1; el 2012, 1; el 2011, cap; i el 2010, 1.

Els premis es lliuren el pròxim 9 d’octubre a Madrid, en el marc del Saló Internacional de la Mobilitat Segura i Sostenible, un esdeveniment organitzat amb el suport del Ministeri de Transición Ecológica, el Ministeri de Fomento, la DGT i altres entitats i empreses del sector.

El 98% dels accidents de trànsit són lleus o sense ferits
Reus porta tres anys consecutius de reducció del número d’accidents amb víctimes de qualsevol consideració. L’any passat es van registrar 228 accidents amb víctimes, un 3,80% menys que l’any anterior, quan n’hi va haver 237.

Accidents amb víctimes:

 • 2016: 262
 • 2017: 237
 • 2018: 228

El 97,59% dels accidents de trànsit registrats el 2018 són de poca gravetat, sense ferits o amb ferits lleus. En total es van registrar 953 accidents, amb la distribució següent segons la gravetat dels ferits:

 • Accidents sense ferits: 725
 • Accidents amb ferits lleus: 205
 • Accidents amb ferits greus: 23
 • Accidents amb ferits mortals: 0

Sí que ha augmentat en 5 el número total de persones ferides en accident de trànsit respecte el 2017. L’any passat n’hi va haver 290, amb la distribució següent segons la seva gravetat:

 • Ferits lleus: 267
 • Ferits greus: 23
 • Víctimes mortals: 0

Tipologia d’accidents
Pel que fa a la tipologia d’accidents, els més habituals són les col·lisions (119), seguits dels atropellaments (64), les caigudes a la via o bolcades (24), les sortides de la via (13) o els xocs contra objectes o elements de la via (13).

Vehicles implicats
El vehicle que en major nombre es veu implicat en accidents de trànsit és el turisme (231), seguit dels vianants (80), la motocicleta (45), el ciclomotor (26), la furgoneta (20), i la bicicleta (14), entre altres.

Vies de concentració d’accidents
La sinistralitat de trànsit s’estén de manera uniforme per la ciutat i varia d’un any a l’altre. Tanmateix, les vies en les quals s’han registrat més de 5 accidents el 2018 han estat l’avinguda de Salou, la riera de Miró, l’avinguda de Bellissens, el camí de Riudoms, l’avinguda de Marià Fortuny, l’avinguda dels Països Catalans, l’avinguda de Falset i l’avinguda de Jaume I.

Mesures de pacificació del trànsit
La seguretat en el trànsit a Reus és el fruit de la consciència dels conductors i de les mesures implantades per l’Ajuntament de Reus en els darrers anys, recollides en el Pla de Seguretat Viària, i que han contribuït a pacificar el trànsit a la ciutat: mesures físiques a la via pública, com la millora de la senyalització o el redisseny de punts conflictius; i mesures adreçades a la ciutadania, com campanyes de prevenció i d’educació, la formació o el control, entre altres.

En aquest sentit, el número de delictes contra la seguretat del trànsit ha anat en augment en els darrers anys; un fet atribuït més a la major presència policial per reforçar la seguretat del trànsit, que a l’actitud incívica o delictiva dels conductors. L’evolució del número de delictes dels darrers anys és la següent:

 • 2016: 233
 • 2017: 320
 • 2018: 374

Els delictes més comesos són: conduir sota els efectes de l’alcohol (169), conduir sense haver obtingut mai permís o llicència (72), conduir sense permís per pèrdua de vigència de punts, negativa a sotmetre’s a les proves d’alcoholèmia (35), conducció temerària (22).

Agents de la Guàrdia Urbana de la Unitat de Seguretat Viària

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.