Notes de premsa

Recta final per l’edició del 2021 del Festival Accents amb les actuacions de Ginestà i de Xavi Sarrià aquest cap de setmana a Reus

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 25/11/2021
Xavi Sarrià actuarà al Teatre Fortuny
El grup Ginestà actuarà al Teatre Bartrina

El Festival Accents entra aquest cap de setmana en la seva recta final  amb les actuacions del valencià Xavi Sarrià amb l’espectacle Que no s’apaguen les estreles  (dissabte 27 a les 20:30 h al Teatre Fortuny) i Ginestà (diumenge 28, a les 18:00 h al Teatre Bartrina). Tots dos concerts amb aforament al 100% i darreres entrades a la venda a través de les pàgines web www.teatrefortuny.cat i www.teatrebartrina.cat suposaran les darreres oportunitats d’escoltar en directe les 2 formacions amb els seus actuals espectacles. De fet, és  la darrera actuació al Principat de Xavi Sarrià i també és un dels darrers concerts dels germans Serrasolsas abans de publicar la primavera pròxima el seu nou i esperat disc, del qual ja n’avançaran algunes cançons a Reus.

El cantant d’Obrint Pas en solitari amb convidats

Amb sonoritats i instrumentació mediterrànies, l'espectacle No s'apaguen les estreles s'endinsa en el repertori més emotiu de Xavi Sarrià elaborat durant més de dues dècades en solitari i al capdavant d'Obrint Pas, "Des d'Amb l'esperança entre les dents", "Alliberar-nos" o "No s'apaguen les estreles" fins a "Al país de l'olivera", "Si tanque els ulls" o "La flama".

Cançons en format íntim i proper, vestides amb sonoritats i una instrumentació tradicionals. Sis músics acompanyen Xavi Sarrià a l'escenari: dolçaina, llaüt, guitarra, baix, teclats i la veu de Key Day conformen un espectacle ideat per als temps actuals.

Els audiovisuals que es projectaran durant l'espectacle són imatges espectaculars dels paisatges del nostre país, de la cultura popular, de les nostres arrels. Però, sobretot, imatges de deu protagonistes que simbolitzen la perseverança des de l'educació i la cultura, des de l'horta i la muntanya i des de l'exili i la memòria.

El concert de Reus serà un concert especial i per això Xavi Sarrià ha anunciat la presència de diversos artistes ‘sorpresa’, que  l’acompanyaran damunt del Teatre Fortuny.

Els germans Serrasolsas

Ginestà són una banda encapçalada per la Júlia i el Pau Serrasolsas, dos germans que narren la quotidianitat i els seus ideals mitjançant la música pop, la cançó protesta i el folk català.

A finals de 2019 es va publicar el seu segon treball, guanyador del Premi Enderrock per votació popular al Millor disc de cançó d'autor.

Musicalment s'han endinsat de ple en els beats i els loops electrònics buscant un so contemporani però mantenint l'essència pop-folk de les seves cançons, sense estridències, utilitzant la música com a acompanyament agermanat a les lletres que mantenen l'estil costumista i reivindicatiu, tot i que també han viscut una evolució qualitativa evident.

La melangia i la nostàlgia, omnipresents en els textos del Pau, han trobat en aquest treball l'acompanyament de la terra, del territori, com a subjecte a qui estimar.

Estèticament l'evolució acompanya el replantejament musical i juga amb la joventut dels dos germans Serrasolsas i la imatge de molts dels projectes més destacats de la chanson francesa de fa 50 anys, una imatge que transpira la mateixa nostàlgia que mostren les cançons de Ginestà.

A Reus, Ginestà oferirà un dels darrers concerts de la gira on ja avançaran algunes peces que ja han publicat a xarxes socials i que formaran part del seu esperat nou disc que ha de suposar la consagració definitiva del duet, que a l’escenari està acompanyat de dos músics més. 

Xavi Sarrià actuarà al Teatre Fortuny
El grup Ginestà actuarà al Teatre Bartrina

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.