Notes de premsa

Relacions Cíviques amplia l’oferta de formació per a entitats i incorpora activitats amb una mirada més àmplia

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 10/02/2022
Imatge formació entitats 2022

La regidoria de Relacions Cíviques ha programat fins el mes de juny un total de nou noves sessions formatives dirigides a les entitats de la ciutat. La nova programació incorpora novetats quant al seu plantejament, ja que a més dels àmbits que ja s’havien tractat en convocatòries anteriors com són les eines per a la comunicació i difusió; la capacitació digital o les eines de gestió; enfortiment i dinamització interna, s’han incorporat activitats transversals i des d’una vessant més social com són les vinculades a la sostenibilitat i la perspectiva de gènere. Les noves activitats compten amb la col·laboració de les Biblioteques Municipals, Medi Ambient, Polítiques d’Igualtat, Participació i l’IMFE Mas Carandell.

Les sessions formatives s’emmarquen dins de la línia estratègica de suport al teixit associatiu de la regidoria amb l’objectiu de dotar a les associacions de la ciutat de les eines bàsiques per millorar el seu dia a dia.

La programació de febrer a juny pràcticament duplica el nombre d’activitats respecte la convocatòria anterior, la de tardor, i passa de cinc a nou activitats i, amb les millors dades de la pandèmia, recupera més sessions presencials, tot i que es mantenen les activitats en línia per la bona acceptació que reben.

Cal destacar la incorporació d’un curs que permet obtenir un certificat oficial com és el “Curs de manipulació d’aliments. Higiene i seguretat alimentària”, adreçat a les entitats veïnals que realitzen actes festius on es manipulen productes alimentaris per tal que els gestors adquireixin els coneixements bàsics per a una correcta higiene i manipulació.

“Oferim una formació cada cop més transversal que incorpora valors socials com són el respecte al medi ambient, la perspectiva de gènere o la innovació perquè apostem per unes associacions i entitats modernes i empoderades que aportin cada cop més a la nostra societat i que tinguin el seu paper en el Reus del futur”, ha explicat la regidora de Relacions Cíviques, Montserrat Caelles.

Les activitats són les següents:

  1. Explica què ha fet la teva entitat de forma senzilla i atractiva utilitzant recursos digitals gratuïts.

Dimecres, 23 de febrer de 19 a 20.30 h. Curs en línia.

  1. Curs de manipulació d’aliments. higiene i seguretat alimentària  (curs adreçat a entitats veïnals)

Curs presencial: Dilluns  28 de febrer i dimecres 2 e març  de 18 a 21 h. Aules del Mas Carandell. C. de Terol, 1.

Curs virtual: Dilluns 7 i Dimarts 8 de març de 18 a  21 h.

  1. Instagram per a entitats.

Dijous, 3 de març a les  19 h. Curs en línia.

  1. Visita a la Biblioteca Xavier Amorós. Gaudeix-ne com a entitat

Dijous 11 de març a les  18 h.

Divendres 29 d’abril a les 10 h.

Biblioteca Central Xavier Amorós. C. de l’Escorxador, 1.

  1. Com prevenir les discriminacions en matèria de gènere a les associacions de reus

Dimecres 30 de març de 18 a  19.30 h.

Sala d’actes de l’antic  Hospital. C. de Sant Joan, s/n

  1. El reglament de participació ciutadana de Reus

Dimecres 6 d’abril de 19 a  20.30 h.

Sala d’actes de l’antic Hospital. C. de Sant Joan, s/n.

  1. Festes més sostenibles, associacions més sostenibles

Dimecres 4 de maig de 19 a 20.30 h.

Sala d’actes de l’antic Hospital. C. de Sant Joan, s/n.

  1. Bones idees per crear continguts a les xarxes socials

Dimecres 18 de maig  a les 19 h. Curs en línia.

  1. Com justificar les subvencions sense agafar mal de panxa

Dimecres  8 de juny a les 19 h. Curs en línia.

Inscripcions

Aquestes sessions formatives compten amb un acompanyament expert i personalitzat per a cada entitat que ho desitgi una vegada finalitzada la sessió.

Cada sessió comptarà amb un material teòric i pràctic que anirà nodrint l’apartat de formació de la renovada web d’entitats entitatsreus.cat per tal de poder comptar amb un banc de recursos al servei del teixit associatiu.

Les formacions són gratuïtes i només cal fer inscripció prèvia per correu electrònic a [email protected] o per telèfon al 977010029. El dia abans del curs s’enviarà l’enllaç als inscrits als cursos en línia.

Imatge formació entitats 2022

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.