Notes de premsa

Relacions Cíviques continua el programa online de formació per a les entitats

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 21/05/2020
Foto I ara què fem

En el marc del cicle de píndoles de formació on line per a entitats, organitzat des de la Regidoria de Relacions Cíviques, aquesta setmana arriba el torn de la reflexió. Amb el títol, "I i ara, què fem?" s'ofereixen a tots els ciutadans unes pautes per continuar enfortint a les associacions i les entitats de la ciutat. La formació va a càrrec d'Irene Borràs, economista i experta en direcció i gestió d'entitats no lucratives.

Després de dos mesos de confinament i amb moltes incerteses, la població segueix trobant-se en un estat incert. En la xerrada, Borràs convida a la reflexió sobre què es pot fer tant d'una manera col·lectiva com individual, com es reprèn el dia a dia i també ofereix unes pautes de com posar en marxa de nou l'entitat.

El primer que es recomana és dedicar un temps a pensar i, en aquest sentit, es convida a fer un primer pas entre les juntes directives de cada entitat per marcar les urgències i les accions que cal emprendre per no aturar del tot l'activitat o la connexió amb el ciutadà o els socis.

Per Borràs és important definir responsables i fixar un calendari de treball. També pot ser un bon moment per parlar amb les persones sòcies. Demanar-los què volen fer, si volen responsabilitzar-se d’alguna activitat, que votin propostes d’activitats fetes,... I repensar la tardor en petit format. La formació està encaminada a mostrar com la situació actual pot ser una oportunitat per replantejar activitats i fer programació d'activitats per a menys quantitat de persones. Finalment, deixa clar que, en tots els replantejaments caldrà tenir en compte les recomanacions sanitàries i posar tota la cura per tal d'evitar situacions de risc per a la ciutadania. 

Foto I ara què fem
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.