Notes de premsa

Representants europeus visiten Reus per conèixer el Programa de Gestió Alimentària Responsable

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 17/10/2017
Foto de la trobada europea a Exeter

Una desena de representants locals i regionals de diversos països d’Europa que formen part del projecte Ecowaste 4 food visiten la ciutat aquest dimarts 17 d’octubre per conèixer de primera mà el Programa de Gestió Alimentària Responsable de Reus, una iniciativa liderada per la regidoria de Benestar Social a través del Pla Local d’Inclusió Social (PLIS). La visita serà un recorregut per conèixer tot el procés, visitant un establiment de recollida, el centre de triatge i la seu d’una entitat de distribució. Des del 27 d’agost de 2012, quan va començar a funcionar aquest programa, fins al 31 d’agost de 2017 s’han recuperat 935.478 kg d’aliments frescos que han beneficiat més de 6.000 persones de la ciutat amb pocs recursos econòmics.

Aquest programa ha estat triat per la Generalitat de Catalunya, a través de l'Agència de Residus, a formar part del Comitè Estratègic del projecte europeu Ecowaste 4 food, finançat pel programa Interreg, per a la prevenció del malbaratament alimentari.
Per això, ara es produiran una sèrie de visites creuades a Polònia, França, Regne Unit, Itàlia i Grècia, per tal de conèixer experiències in-situ similars, emmarcades en l'àmbit d'evitar el malbaratament alimentari.

Antecedents
Els dies 4, 5 i 6 de juliol d’enguany, dues professionals de la Regidoria de Benestar Social van explicar en públic el Programa de Gestió Alimentària, considerat una bona pràctica en aquest àmbit, als representants dels ens locals i regionals europeus que formen part d'aquest comitè en una trobada a Exeter (Regne Unit).

El projecte europeu Ecowaste 4 food
L'objectiu del projecte Ecowaste 4 foodés, d'una banda, ajudar els socis a respondre millor a la reducció de residus alimentaris al llarg de tota la cadena alimentaria mitjançant l'ecoinnovació, com a part duna estratègia territorial més global que asseguri l'accés a una quantitat suficient d'aliments nutritius a tota la població. I de l'altra, demostrar que els residus alimentaris poden ser l'origen d'una economia eficient en els recursos i respectuosa amb el medi ambient per als territoris. Els socis s'han compromès a millorar les polítiques en la matèria durant els quatre anys de durada del projecte i, en particular, en influir en el Programa Operatiu Regional 2014-2020 dels fons Feder. El projecte té un pressupost d'1.465.703,00 euros, i una durada de quatre anys (2017-2020).

La primera fase del projecte, de dos anys de durada (2017-2018), es dedica a l'aprenentatge interregional fins a la definició d'un pla d'acció regional, intercanviant experiències i aprenent els uns dels altres. Durant aquests dos anys, un comitè estratègic estarà activament involucrat en la selecció i validació de bones pràctiques en cadascun dels territoris participants i la seva adaptació a la realitat regional, i tanmateix en aportar la seva experiència a les altres regions europees.

La segona fase, de dos anys més (2019-2020), es dedicarà a la implementació dels plans d'acció regionals dissenyats en la primera fase. Les diferents entitats que formin part del comitè estratègic seran les que aplicaran les actuacions del pla d'acció prèviament definit i susceptibles de ser finançades amb aportacions procedents de Fons Feder.

Foto de la trobada europea a Exeter
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.