Notes de premsa

Repte esportiu i solidari en benefici de la investigació contra el Covid-19

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 17/04/2020
Pep Cuerba

L'Ajuntament de Reus, a través de la regidoria d'Esports, ha programat una nova iniciativa esportiva, en el marc del programa municipal d'activitats [email protected], aquesta amb finalitats solidàries, per recaptar fons per a la investigació contra la Covid-19. El repte suma també la cultura popular de la ciutat, i proposa a la ciutadania de totes les edats fer una coreografia des de casa al ritme alegre i mogut de la música “Nanos de Reus”, de Pep Solórzano i enregistrada pel grup Tradivàrius.

La iniciativa compta amb la col·laboració del Reus Deportiu, CN Reus Ploms, Club Tennis Reus Monterols, Consell Esportiu del Baix Camp i Reus Esport i Lleure.

La inscripció és gratuïta, en el moment de formalitzar-la a través del web de Reus Esport i Lleure, les persones que s'hi inscriguin podran fer una aportació voluntària solidària de 5, 10 o 20 euros, destinada a l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili, que impulsa un projecte de recerca en el marc dels treballs que desenvolupen els laboratoris, les universitats i els centres de recerca catalans per fer front a la Covid-19.

Els interessats a participar en la iniciativa disposaran un tutorial i un vídeo amb la coreografia per poder assajar-la, a càrrec de Mari Carmen Ortiz, monitora del Consell Esportiu del Baix Camp; i professionals esportius de diferents procedències els ajudaran a preparar-se.

L'activitat anima la ciutadania a fer esport i a passar-ho bé des de casa; però té una cita final el diumenge 26 d'abril a les 12:30h, data límit per assajar la coreografia. Aquest dia, Canal Reus TV emetrà un programa a música i les indicacions d'un monitor perquè tots els participants la puguin ballar alhora des de casa. Acabada la coreografia, l'esport coninuarà amb activitats físiques dirigides de tàbata, zumba, aerodance i tonificació, a càrrec de David Serrano (RELLSA), Jessi Mañosca (Ploms), Josy Borges (Tennis Monterols) i Gennis Llopis (Reus Deportiu), respectivament.

La recaptació que s'aconsegueixi amb les donacions voluntàries dels participants en la iniciativa anirà destinada als projectes de recerca contra el Covid-19 que desenvolupa l'Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili, L'institut és una entitat sense anim de lucre creada a l’any 2005 per gestionar la recerca biomèdica, i està integrat per l’Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII, l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, el Grup Pere Mata i la Universitat Rovira i Virgili.

Pep Cuerba
Fitxers relacionats:
Tipus de fitxer Pep Cuerba 100.7 KB

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.