Notes de premsa

Reus acomiada als difunts durant el confinament amb un acte de ciutat

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 29/07/2020

El Cementiri General de Reus ha acollit, el 29 de juliol al vespre, l’acte de ciutat "Adéu Compartit" per retre homenatge a totes aquelles ciutadanes i ciutadans que van ser inhumats o incinerats en aquest equipament funerari durant el període afectat per les mesures de confinament per la COVID-19. Un temps en que les famílies i amics dels difunts no van poder realitzar les cerimònies de comiat que haurien volgut celebrar.

En anys anteriors, tot just en aquestes dates, el cementiri acollia el Concert per al Record, dedicat a les persones finades durant aquell període; una iniciativa que, amb un format diferent, aquest any s’ha volgut dedicar expressament als qui han mort durant els mesos de confinament per tal de compartir aquest adéu amb la presència de famílies i amics.

L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, i la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, entre altres membres de la corporació municipal.

Al llarg de la cerimònia, conduïda per Rut Enguita i Marc Càmara, l’homenatge s’ha plasmat amb la lectura dels noms de difuntes i difunts, enmig d’una lectura de poemes d’autors com Montserrat Abelló, Josep Carner, Josep M. Arnavat, Maria Dolors Vallverdú, Gabriel Ferrater i Màrius Torres. L’acte ha comptat amb un acompanyament musical, interpretat per la Camerata XXI, amb peces d’Albinoni, Haendel, Mozart, Bach i Pechelbel, i amb el Cant dels Ocells com a comiat.

L’organització ha adoptat i respectat en tot moment les mesures sanitàries pertinents. Entre d’altres normes, cal destacar per exemple que el programa de l’acte s’ha obtingut a través d’un dispositiu QR preparat expressament per la cerimònia.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.