Notes de premsa

Reus es prepara pel Congrés Català d’Educació Matemàtica que tindrà també nombroses activitats paral·leles

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 23/01/2020
Foto de grup presentació Congrés Matemàtiques
Daniel Recasens i José Rey presentació Congrés Matemàtiques
Roda de premsa presentació Congrés Matemàtiques

Reus s’omple d’activitats matemàtiques durant el primer semestre d’aquest any  2020, per tal de preparar el Congrés Català d’Educació Matemàtica que se celebrarà a les ciutats de Reus i Tarragona, del 7 al 9 de juliol. El Congrés, organitzat per la Federació d’Entitats per a l’Ensenyament de les Matemàtiques a Catalunya (FEEMCAT) i el Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques (DEIM) de la Universitat Rovira i Virgili, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus, per mitjà de la regidoria d’Educació i la col·laboració de la regidoria de Promoció de Ciutat, i també amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona.

El Congrés s’inaugurarà el dia 7 de juliol al Teatre Fortuny, i es clourà el dia 9 a la Sala August del Palau de Congressos de Tarragona, gràcies al suport dels consistoris reusencs i tarragoní. Les comunicacions, ponències i tallers es realitzaran al Campus Catalunya de la URV. S’esperen més de 600 docents de tots les franges educatives, començant per la franja 0-3 anys, a la qual es dedicarà una jornada especial l’últim dia del congrés.

Sota el lema “compromesos amb l’educació matemàtica compartim per aprendre”, un dels objectius del Congrés és cercar el màxim ressò de l’esdeveniment en els mitjans i, a través d’activitats paral·leles, contribuir a donar presència social a les matemàtiques. Per aquest motiu, s’han programat activitats entorn de les matemàtiques, com a accions satèl·lits prèvies al Congrés.

Algunes de les accions programades a Reus són les següents:

·    Teatre “Misteri de Fermat”: més de 1.000 alumnes de batxillerat de Reus i Tarragona s’han interessat en una funció que es farà a l’Auditori de la Diputació de Tarragona i al Teatre Bartrina el 16 i 17 de març. També, amb motiu del Dia Internacional de les Matemàtiques declarat per la UNESCO, que se celebrarà aquest any per primera vegada el 14 de març.

·    L’exposició “Martemàtiques”: tracta de mostrar com les matemàtiques i l’art s’han relacionat al llarg de la història i com ho segueixen fent en l’actualitat. Pretén apropar les matemàtiques a tots els públics. L’exposició se situarà al Mercat Central.

·    Exposició de fotografia matemàtica: es convoca el IV Concurs de Fotografia Matemàtica en el qual hi poden participar els centres de primària i secundària. L’objectiu és fomentar, en els diferents centres, l’activitat didàctica de Fotografia Matemàtica, com a forma d’aprendre a descobrir conceptes i objectes matemàtics del nostre voltant.

·    Les Biblioteques de Reus organitzaran tallers i mostra de llibres al voltant de les matemàtiques, com la mostra bibliogràfica del fons antic sobre matemàtiques de la Biblioteca del Centre de Lectura, amb llibres des del segle XVI al XIX.

·    Glops de mates: professores i professors de matemàtiques compartiran els seus coneixements en un ambient relaxat i distès: el bar. Aquesta activitat es realitzarà en locals de la ciutat de Reus i Tarragona, el dimarts 7 a les 12:00 h i el dimecres 8 de juliol a les 20:00 h.

·    Visita a les ciutats de Reus i Tarragona “amb ulls matemàtics”. Aquesta és una activitat en la qual els més de 600 docents també podran visitar la ciutat “amb ulls matemàtics” amb una activitat descoberta de geocaching en altres punts de la ciutat modernista de Reus.

La primera conferència programada en el marc de totes les activitats paral·leles que es duran a terme al voltant del Congrés, es realitzarà el pròxim dimarts 28 de gener. Es tracta de la conferència “Jo sóc de lletres, és que jo les mates no les entenia” a càrrec d’Antoni Vila, doctor en matemàtiques i co-coordinador del Comitè Científic del c2em, a les 19:30h a la Fundació Privada Reddis, a la plaça de la Llibertat 6, de Reus.

Les inscripcions al C2EM es faran a través del a pàgina web del Congrés a partir d’aquest gener. Com a dates importants cal destacar:

·    15 de maig de 2020: data límit per al primer període d’inscripció.

·    1 de març de 2020: data límit per a la presentació dels resums de les comunicacions, tallers i altres activitats.

·    31 de maig de 2020: data límit per a la presentació dels textos complets de les comunicacions, tallers i altres activitats.

·    15 de juny de 2020: data límit per a la inscripció al Congrés, condicionada a un nombre màxim de 550 inscripcions.

Per a més informació, es pot visitar la pàgina web del Congrés https://c2em.feemcat.org/ o contactar amb el seu coordinador José Rey (al correu electrònic [email protected] o al telèfon 654 473 953).

Foto de grup presentació Congrés Matemàtiques
Daniel Recasens i José Rey presentació Congrés Matemàtiques
Roda de premsa presentació Congrés Matemàtiques

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.