Notes de premsa

Reus garanteix el funcionament del programa de gestió alimentària responsable a l’agost

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 13/08/2015

L’Àrea de Benestar de l’Ajuntament de Reus garanteix un any més el funcionament del programa de gestió alimentària responsable al mes d’agost, quan algunes de les entitats que formen part de la xarxa de distribució d’aliments tanquen. Durant l'agost, les famílies que la resta de l'any són ateses per aquestes entitats un cop a la setmana, ara poden passar a recollir els aliments al menjador social.

Amb aquesta mesura s’aconsegueixen dos objectius: d’ una banda, l'aprofitament de l'aliment fresc, ja que en aquesta època és quan hi ha més fruita i verdura. I per l'altra, que les famílies que ho necessiten rebin aliments tot l’any.

La regidora de l’Àrea de Benestar Social, Montserrat Vilella, destaca la tasca de les persones voluntàries que reparteixen els aliments: ”És lògic que moltes persones voluntàries facin vacances a l’agost, ja que fan una tasca altruista molt important durant la resta de l’any; per això hem buscat aquesta solució, en què el menjador social, també portat per voluntariat, faci la tasca de les entitats que tanquen a l’agost. Per les famílies suposa només un petit canvi d’ubicació, ja que recullen els aliments el mateix dia que ho feien a l’entitat que tenen assignada de forma habitual”.

La Xarxa de distribució d’aliments
Actualment, les entitats que formen part de la Xarxa de distribució d’aliments, impulsada i coordinada pel Pla Local d’Inclusió Social (PLIS) de l’Àrea de Benestar Social són les següents: les 8 parròquies de Càritas Interparroquial de Reus, Societat de Sant Vicenç de Paül, Fundació Mossèn Frederic Bara, Centre d’Ajuda al Pres i al Necessitat, Església Evangèlica Ríos de Vida, Associació Cultural Amistad y Raíces, Creu Roja, Agència Adventista para el Desarrollo y Recursos Asistenciales (ADRA) i Església Evangèlica Pentecostal Misionera.

El menjador social
El menjador social, que actualment té dos locals a la ciutat i està gestionat per Càritas, també participa en el programa de gestió alimentària responsable de Reus. Personal voluntari es dedica durant tot l'any a la recuperació i distribució d’aliment fresc i cuinat.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.