Notes de premsa

Reus impulsa un conjunt d’accions en solidaritat amb Montblanc i l’Espluga, afectats per les riuades de l’octubre

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 19/11/2019
Riuada solidària des dels comerços de Reus
Roda de premsa Riuada Solidària als comerços de Reus

Les diferents associacions de comerciants de la ciutat, en col·laboració amb l’Ajuntament de Reus a través de la Regidoria d’Empesa i Ocupació, han preparat tot un conjunt d’accions solidàries per tal de recollir fons i destinar-los a les poblacions de l’Espluga de Francolí i Montblanc, greument afectades pel desbordament del riu Francolí a causa de les pluges del passat dia 22 d’octubre.

Les accions es duran a terme durant dues setmanes, des d’aquest dimarts dia 19 de novembre fins al dia 29 de novembre. El total de fons que es recaptin durant aquestes dues setmanes seran lliurats a la plataforma Riuada solidària al Francolí, una iniciativa que neix de la resposta ciutadana per ajudar econòmicament els damnificats per la riuada del riu Francolí amb l’objectiu de servir d’empenta per revifar els negocis locals i refer les parts afectades.

Programa d’activitats i accions
Les accions que s’han preparat són les següents:

  • Producte solidari. Els comerços que hi vulguin participar podran escollir un producte del seu establiment, que serà el producte solidari. Per cada venda d’aquest producte, el comerç destinarà una quantitat a la causa, com a donació solidària.
  • Guardiola solidària. La regidoria d’Empresa i Ocupació posarà a disposició dels comerços que s’hi vulguin adherir unes guardioles solidàries i les repartirà a través de cada associació comercial. Les guardioles serviran per recollir diners  tant els que destini el propi comerç com els que pugui recollir d’aportacions voluntàries dels seus clients.
  • Mercat solidari. El dia 23 de novembre, a la plaça del Mercadal, i des de les 17:00 h fins a les 20:00 h, es durà a terme un Mercat Solidari. Cada comerç que hi vulgui participar podrà aportar un producte o més d’un per vendre a un preu simbòlic. Els imports que es recaptin de la venda se sumaran també als fons recaptats.

Per tal de donar visibilitat a totes aquestes accions i que la població les identifiqui amb la campanya Riuada solidària al Francolí s’ha elaborat una imatge conjunta que acompanyarà els cartells als comerços que s’hi adhereixin i també a les guardioles.

A més, i amb l’objectiu que els vianants coneguin la iniciativa solidària es distribuiran en 4 punts diferents de la ciutat (a la plaça Evarist Fàbregas, a la plaça de Prim, a la plaça del Mercadal i al carrer Sant Joan, davant de l’estàtua del Gegant Indi) uns panells amb imatges dels aiguats ocorreguts el mes d’octubre passat i de les afectacions als carrers, ponts i espais inundats.

Les associacions i organitzacions que participen directament a la campanya solidària són la Unió de Botiguers de Reus, El Tomb de Reus, Comerç Solidari, el Passeig Comercial El Pallol, la Fira Centre Comercial, l’Eix Comercial Prim-Passeig i els Mercats de Reus.

Riuada solidària des dels comerços de Reus
Roda de premsa Riuada Solidària als comerços de Reus

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.