Notes de premsa

Reus participa a la Fira Modernista de Terrassa els dies 8 i 9 de maig

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 7/05/2004

tronat Municipal de Turisme i Comerç de Reus participarà els dies 8 i 9 de maig a la II Fira Modernista de Terrassa amb un estand de promoció en el qual es presentarà l’important patrimoni modernista de la ciutat i s’informarà de les diferents modalitats de visita guiada a la Ruta del Modernisme, que permet conèixer els interiors dels principals edificis de Reus d’aquella etapa.

Reus és l’única localitat de fora de la demarcació de Barcelona que participa en aquesta Fira de temàtica modernista, l’única que es realitza a Catalunya sobre el tema. El fet que Reus sigui ciutat de naixement de Gaudí, i el fer de comptar amb importants edificis de Lluís Domènech i Montaner, juntament amb la vinculació amb Terrassa, han propiciat que la ciutat de Reus sigui convidada a participar en aquest esdeveniment.
D’altra banda, a l’estand de Reus també es promocionaran altres recursos turístics importants de la ciutat, com les diverses activitats culturals que es desenvolupen al llarg de l’any (programació teatral, festivals, festes i tradicions...) i que juntament amb el patrimoni modernista, constitueixen els principals atractius per als visitants a Reus. En aquesta fira es farà referència també a l’oferta comercial, gastronòmica i hotelera de Reus.
Amb l’objectiu de crear més animació i atreure als visitants, el dissabte al matí, i el diumenge al matí i a la tarda, es realitzarà una activitat especial d’animació a l’estand de Reus, amb un personatge caracteritzat com un cambrer de principis del segle XX que oferirà als que s’hi apropin un dels productes més coneguts de Reus: el vermut.
L'Ajuntament de Terrassa va impulsar la Fira Modernista de Terrassa l'any 2003 amb l'objectiu de recuperar la vella tradició de la Fira de Primavera. Al llarg de tot el cap de setmana, se celebrarà un centenar d'activitats diferents i s'engalanarà la ciutat per recrear la Terrassa modernista i descobrir com vivien les persones, com treballaven, com es vestien i com passaven el temps lliure a l’època del Modernisme. A banda dels espectacles i les activitats lúdiques, hi haurà visites teatralitzades i parades amb demostracions en viu de tècniques artesanals de l'època. Les activitats tindran lloc al carrers de vianants del centre de la ciutat i al Parc de Sant Jordi, on es troba la Masia Freixa, obra de l'arquitecte Lluís Muncunill i emblema del modernisme terrassenc.
A la Fira Modernista de Terrassa de Terrassa participen setanta-tres entitats i associacions de la ciutat, a més de diversos establiments i una quinzena d'ajuntaments de ciutats modernistes de Catalunya. També es podrà trobar una àmplia oferta gastronòmica, ja que hi haurà una quinzena de punts de restauració (entre restaurants, cafeteries i terrasses) amb una ambientació i un menú modernista.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.