Notes de premsa

Reus posa en marxa el curs 2020-2021 amb 17.456 alumnes a l’etapa obligatòria

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 14/09/2020
Inici del curs escolar 2020-21

El curs escolar 2020-2021 es posa en marxa aquest dilluns, 14 de setembre, i a Reus ho fa amb 17.456 alumnes escolaritzats a l’etapa obligatòria: 11.302 a Infantil i Primària i 6.154 a Secundària. L’Ajuntament de Reus ha implementat mesures complementàries per reduir el risc de contagis als centres educatius de la ciutat, coincidint amb l’inici del curs escolar més atípic arran de la COVID19. Les mesures, treballades de manera coordinada amb la comunitat educativa, responen a tres línies d’acció: fer reduir la densitat d’alumnes als espais comuns dels equipaments per facilitar la distància de seguretat entre persones; facilitar l’entrada i la sortida esglaonada dels alumnes als centres; i incrementar la neteja i desinfecció dels centres educatius.

Respecte al curs anterior ha augmentat l’alumnat de secundària i això ha comportat que s’hagi obert un nou grup a 1r d’ESO, concretament a l’Institut Roseta Mauri, per poder donar resposta a les adscripcions actuals i per tant a 1r d’ESO hi ha 52 grups en total. Les ràtios es mantenen en 30 alumnes tot i que els centres de màxima complexitat que ho han acordat la mantenen a 27. Aquestes ràtios serien per als 4 cursos.

Pel que fa a P3, tot i tenir pràcticament el mateix nombre de padró que el curs anterior, hi ha també un grup més a l’escola Isabel Besora ja que les ràtios de tots els centres de Reus, tant de pública com de concertada, per un pacte de ciutat a favor de les polítiques d’escolarització equilibrada es va acordar que es situarien en 23 ja al mes de gener de 2020. Per tant hi ha un total de 48 grups. En quant a la resta de cursos les ràtios segueixen sent de 25.

Com cada any durant l’estiu a l’OME s’han estat rebent peticions de preinscripció d’alumnat que ve a viure a Reus, fet que suposa també un augment de la matrícula en els diversos nivells i que enguany ha disminuït en un petit percentatge respecte als cursos anteriors però que igualment suposa escolaritzar un centenar de famílies als diferents centres educatius de la ciutat.

Cal recordar també que a la ciutat hi ha centres que atenen alumnat amb necessitats educatives especials: el Centre d’Educació Especial La Font del Lleó, creat el curs 2014-15 i ubicat al barri Gaudí i que respon les necessitats de les comarques del Baix Camp i Priorat, el Col·legi Públic d’Educació Especial Alba de la Diputació o l’Escola Nostra Senyora del Mar, privada concertada.

En quant a l’etapa d’Educació Infantil, de 0-3 anys, les escoles bressol municipals van iniciar el curs escolar el 2 de setembre amb atenció a les famílies i avui 14 amb atenció als infants. Actualment es disposa de places vacants a diversos centres per a infants nascuts els anys 2020, 2019 i 2018. Una novetat important per aquest any és el canvi en el càlcul de quotes: si fins ara calia demanar una subvenció que suposava una disminució d’aquesta, el mes de maig es van aprovar per Ple les noves tarifacions socials que comporten situar-se en una quota fixa, d’un total de 9 llindars, segons els membres de la unitat familiar i els ingressos d’aquesta.

Finalment també aquest dilluns s’inicien alguns dels estudis en les etapes postobligatòries com el batxillerat i els cicles formatius, i properament l’educació d’adults o de l’escola oficinal d’idiomes. 

 

Air Jordan 11 For Sale
Inici del curs escolar 2020-21
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.