Notes de premsa

Reus recordarà als difunts el proper 20 de setembre amb la 7a edició del concert al cementiri "Música per al Record"

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 6/09/2022
Cartell Música per al Record 2022

El Cementiri General de Reus acollirà el proper 20 de setembre, a les 20.15 hores, una nova convocatòria del concert Música per al Record, on la música farà de nexe de trobada en un espai tan sensible i emotiu com és el Cementiri General de Reus amb la voluntat expressa de recordar i homenatjar les persones que ens han deixat durant aquest darrer any.

El concert d'enguany -que arriba ja a la seva setena edició- si bé ha recuperat les condicions prèvies a la pandèmia, serà novament un record per tots aquells difunts que en el seu dia no van poder rebre aquell comiat que familiars i amics haurien desitjat.

Enguany, torna la disposició d'un escenari únic -l'any passat es van programar dues actuacions paral·leles en escenaris diferents per poder esponjar als més assitents - amb un aforament màxim de 400 persones. L'espai d'enguany tindrà alguna particularitat especial d'accés a la zona de cadires, amb motiu de les obres de restauració del Panteó Boule i de l'espai que es remodelarà per poder acollir cerimònies (antic Mausoleu del General Prim).

A partir del proper divendres, 9 de setembre a les 10 del matí, es podran tramitar les invitacions gratuïtes a través del web sfreus.cat, tal com s'ha fet durant els darrers anys. Una entrada que caldrà presentar (en paper o a través del dispositiu mòbil) el dia del concert a la porta principal del Cementiri.

La proposta Música per al Record comptarà enguany amb la participació del Quintet Ennèagon Ensemble. Una formació creada l'any 2021 per iniciativa de joves músics procedents de les nostres comarques (Reus, Alcanar, Vilanova, Vila-seca i La Canonja) que han realizat els seus estudis musicals en centres de renom i amb una dilatada experiència en orquestres i grups de cambra tant d'àmbit nacional, estatal i internacional. Enneàgon Ensemble es defineix com un projecte d'alt nivell artístic amb el segell identificador del nostre territori. L'acte serà conduït per l'escriptor i gestor cultural, Antoni Veciana.

Aquesta activitat forma part de tot un seguit de propostes que es porten a terme dins l'Associació de Cementiris Significatius d'Europa, de la que el Cementiri General de Reus en forma part des de la seva constitució.

Cartell Música per al Record 2022
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.