Notes de premsa

Reus Transport presenta la nova flota el dissabte 9 de març

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 22/02/2019
Cartell jornada presentació nous busos Reus Transport 2019

Els primers 10 autobusos de la nova flota de Reus Transport es presentaran el dissabte 9 de març a la plaça de la Llibertat. La jornada #REUSestrenaBUS comptarà amb les portes obertes als vehicles i diverses activitats per a totes les edats, com una caminada popular fins a les cotxeres de l’empresa municipal.

El matí del 9 de març, tothom qui vulgui podrà pujar als nous autobusos de Reus Transport a la plaça de la Llibertat. A partir de les 10 h del matí i fins a les 14 h, els deu autobusos seran a la plaça i tres estaran oberts al públic.

A més dels nous vehicles, la jornada també comptarà amb un taller de robòtica, un joc per promocionar les bones pràctiques a l’autobús –que ja es va poder veure al Parc de Nadal d’enguany– i una actuació de màgia. També hi haurà un bus de cartró que farà de photocall perquè tothom qui vulgui pugui fer-s’hi fotos amb l’etiqueta #REUSestrenaBUS

Caminada popular a favor del transport públic
L’activitat més multitudinària de la presentació dels nous autobusos serà una caminada popular, per posar en valor la sostenibilitat ¡ la responsabilitat implícites a l’ús del transport públic per moure’s per la ciutat i reconèixer alhora als més de 2,5 milions d’usuaris que té Reus Transport a l’any (l’any 2018, 2.625.256 usuaris).

La caminada popular s’organitza amb el suport de Reus Esport i Lleure i s’inclou en el programa de Caminades Populars Rutes Reus. Amb un recorregut de poc més de 9 quilòmetres, la Caminada #REUSestrenaBUS sortirà de la plaça de la Llibertat a les 9:00 h del matí en direcció al barri Gaudí, pel darrera de l’Institut Pere Mata i arribarà a les cotxeres, per veure com és el lloc on descansen els autobusos quan no circulen. Després continuarà fins al parc del Roquís per tornar a la plaça de la Llibertat per la carretera de Falset.

L’avituallament compta amb la col·laboració dels majoristes de fruita i verdura del Mercat del Camp i d’Aigües de Reus. Els participants a la Caminada rebran un obsequi commemoratiu per part de Reus Transport.

Les inscripcions es poden fer des d’aquest divendres, 22 de febrer, a la web tretzesports.org

Com són els nous autobusos?
Reus Transport renova la flota amb 13 autobusos nous, 10 aquest 2019 i tres més que arribaran el juny de 2020. Quan s’hagi renovat tota la flota, Reus Transport disposarà de tres vehicles de reserva per garantir el servei quan sigui necessari fer tasques de manteniment o reparació. Aquests vehicles de reserva seran els tres busos actuals que estiguin en millors condicions per reforçar el servei. Per tant, Reus Transport disposarà el 2020 d’una flota de 16 autobusos de 12 metres.

Els nous autobusos augmenten la capacitat dels vehicles actuals en 16 places: de les 88 es passa a 104, 24 assegudes i 80 de peu. El vehicle també incorpora fins a tres espais per a cadires de rodes o cotxets infantils.

Una de les característiques principals dels nous autobusos és la reducció de més d’un 70% de gasos contaminants que afecten la qualitat de l’aire. Són dièsel i compleixen amb escreix amb els límits marcats per l’Euro VI. També incorporen diverses mesures per reduir el consum i un sistema que ajuda a una conducció més eficient, que també permetrà estalviar combustible, reduir els costos de manteniment, millorar la velocitat mitjana i reduir el risc d’accidents.

La gran novetat són les millores tecnològiques que incorporen els nous autobusos i que permetran augmentar la seguretat, l’accessibilitat, la qualitat de la informació, i la comoditat i el confort dels usuaris.

Tarifes congelades un any més
D’altra banda, Reus Transport no ha modificat cap de les tarifes vigents aquest 2019: el bitllet senzill és manté a 1,25 euros, el mateix import des de 2013; la T10, l'abonament més utilitzat, continuarà costant 7,90 euros i el bitllet especial a l'Aeroport es queda en 3 euros.

Cartell jornada presentació nous busos Reus Transport 2019

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.