Notes de premsa

Reus valora la incorporació progressiva de vehicles 100% elèctrics a la recollida de la brossa

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 17/03/2023
Presentació prova pilot camions recollida residus 100% elèctrics
Presentació prova pilot camions recollida residus 100% elèctrics

L’Ajuntament de Reus posa en marxa aquest mes de març una prova pilot amb dos models de vehicle de recollida de la brossa 100 % elèctric. La prova es farà amb una unitat de cada tipus de vehicle i, en funció del rendiment, es valorarà la incorporació progressiva d’aquests models elèctrics al servei de recollida, especialment al centre de la ciutat i a les zones comercials. Tot i així, aquests vehicles entraran a reforçar el servei però no substituiran als convencionals, els de combustible fòssil o de gas, almenys en els propers anys.

Els dos models que es provaran són un camió elèctric de recollida sostenible amb càrrega lateral i un vehicle auxiliar per a la recollida comercial. El camió de càrrega lateral és de 27 tones amb capacitat de 22 m3 i un rendiment de fins 200 quilòmetres d’autonomia. El motor, 100% elèctric, s’alimenta amb un pack de bateries de liti de 240 kWh de capacitat i es carrega en aproximadament 5 hores. El model també redueix significativament la contaminació acústica respecte els models de combustible fòssil. Aquest tipus de camió ja s’ha incorporat al servei en algunes ciutats de l’Estat Espanyol com Alcalà de Henares o Guadalajara, on el servei de recollida de residus està gestionat també per Valoriza.

L’altre vehicle es provarà per a fer la recollida comercial al centre de la ciutat. Aquest model de camió pesa 7,5 tones i té una autonomia elèctrica de més de 230 quilòmetres. Les primeres unitats d’aquest model van arribar a l’Estat Espanyol al mes de gener de 2023 i actualment s’està provant per a diversos usos, des del repartiment de paqueteria a altres serveis urbans. L’ús d’aquest model es calcula que pot estalviar unes 20 tones de CO2 a l’any respecte al seu equivalent de combustió.

La incorporació progressiva de vehicles elèctrics al servei de recollida de la brossa suposarà una millora afegida en la qualitat ambiental del servei; la reducció de les emissions de CO2 i també una reducció significativa de la contaminació acústica.

Presentació prova pilot camions recollida residus 100% elèctrics
Presentació prova pilot camions recollida residus 100% elèctrics

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.