Notes de premsa

Salut Pública publica les recomanacions que han de seguir els establiments per obrir amb seguretat

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 7/05/2020
Cartell obrir

Des de la regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament de Reus es fan públiques un seguit de recomanacions que ha de contemplar el Pla de contenció de la transmissió de la COVID19 dels diferents establiments per obrir portes amb seguretat.

Aquestes recomanacions s’hauran d’aplicar als diferents aspectes de l’activitat dels comerços i fan referència a les diferents dependències i equips de l’establiment, però també als treballadors, a l’organització del treball, a la recepció de gènere i material que arriba dels proveïdors, o a l’entrada de clients i finalment, a l’estratègia de negoci.

Les recomanacions s’han detallat per a cadascun dels sectors i es poden consultar en els següents enllaços:

- Bars i alimenació : Fitxa de recomanacions

- Perruqueries i centres d'estètica: Fitxa de recomanacions

- Centre de pírcing i tatuatge; Fitxa de recomanacions

- Botigues i oficines i despatxos: Fitxa de recomanacions

- Botigues d'alimentació: Fitxa de recomanacions / Informació i material específic

Recomanacions per a la desinfecció de superfícies

Des de Salut Públic i a través de l’Escola Oberta de Salut Dr. Frias es recorda que una tasca important en aquest període de retorn a l’obertura dels comerços serà la desinfecció de superfícies i objectes.

Recomanacions generals

Cal disposar de les mesures necessàries per garantir una distància prudencial entre les persones (treballadors, clients, usuaris...) que es determina entre 1,5 i 2 metres de distància.

Si s’utilitzen guants o mascaretes cal tenir en compte que poden ser un focus de contaminació, ja que amb l’ús es concentren secrecions respiratòries i brutícia. S’ha de tenir una cura especial en la seva manipulació i eliminació, així com canviar-los amb suficient freqüència.

En esternudar, cal tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús i rentar-se les mans de seguida. I, sinó es disposa de mocadors, fer servir la tècnica del colze.

Si algú presenta símptomes (respiratoris o febre) ha de quedar-se a casa i no anar al lloc de treball, i si es comença a trobar malament a la feina, és important posar-se mascareta i tornar a casa.

Cartell obrir
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.