Notes de premsa

Segona fase de la campanya Bons Reus amb la incorporació del sector de l’alimentació

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 3/11/2020
Presentació 2a fase campanya Bons Reus

L’Ajuntament de Reus, a través de l’Agència Reus Promoció, enceta la segona fase de la campanya Bons Reus, amb la posada en circulació de gairebé 40.000 bons i amb la incorporació del sector de l’alimentació. La campanya Bons Reus està inclosa al Pla de Reactivació Econòmica i Social impulsada pel consistori.

La regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, ha remarcat l’excel·lent acollida que ha tingut la primera fase de la campanya, tant des dels establiments que hi han participat, com per part dels consumidors. Caelles ha remarcat el treball en equip que s’ha realitzat entre el consistori i les entitats comercials de la ciutat, Unió de Botiguers i Tomb de Reus, juntament amb la Cambra de Comerç de Reus.

En aquests moments hi ha 364 establiments adherits a la campanya, però es poden continuar apuntant tots els que ho desitgin, en especial els del sector de l’alimentació que s’incorporen en aquesta nova fase. Aquest darrer sector ha de complir com a requisit estar registrat a la base de dades d’activitats de l’Ajuntament de Reus i no tenir un nombre de treballadors superior als 50.

La regidora de Promoció de Ciutat ha manifestat que “recordem que Bons Reus representa la injecció directa per part del consistori de 400.000 euros amb la previsió de generar un impacte econòmic directe, inicialment, fixat en un mínim de 1.200.000 euros, fet que triplicava la inversió pública. Amb les dades actuals, podem afirmar que aquesta inversió s’ha multiplicat per 5”.

Des d’aquest dimecres 4 de novembre es tornen a posar en circulació un total de 38.948 bons, que suposen 194.740 euros que l’Ajuntament de Reus invertirà en la campanya. Tots els ciutadans empadronats a Reus i de més de 18 anys es podran descarregar fins a 4 bons de 5 euros cadascun. Caelles ha manifestat que “posem el comptador a zero, amb la qual cosa, tothom que ho vulgui es podrà descarregar bons, tants els que ja ho van fer en la primera fase com els que s’estrenaran ara en aquest nou període”.

Els Bons es podran descarregar fins al dia 1 de desembre de 2020 i tenen una data de caducitat de 15 dies des del moment de la seva descàrrega, per tant, la data de final de campanya serà el 16 de desembre. Tota la informació de la campanya es pot consultar a la web bons.reus.cat.

Les dades de la primera fase
La campanya Bons Reus va començar el dia 17 de setembre com una de les grans accions de suport a la vida comercial, de serveis i de restauració de Reus, que s’ha desenvolupat des de l’Agència de Promoció de Ciutat.

Un cop finalitzada la primera fase de la campanya, amb el que ha estat la primera emissió de bons del total de bons descarregats, que han estat 62.992, se n’han utilitzat 41.046.

Cada bo ha generat una mitjana de 24,93 euros de compra i el total de compres efectuades amb aquests bons ascendeix a 1.023.326,64 euros. La regidora Montserrat Caelles ha explicat que “ amb aquesta primera fase, s’ha aconseguit un impacte econòmic als establiments de la ciutat de més d’1 milió d’euros, una xifra que gairebé ha doblat la previsió inicial”.

L’Ajuntament ha liquidat als establiments setmanalment i el valor de les compres a través del canvi dels bons que ha liquidat el consistori ha estat de 205.230 euros, dels 400.000 euros destinats a la campanya.

El sector que ha rebut més bons ha estat el de la moda (amb un 44,5%), seguit per la restauració (amb un 11,2%) i la perruqueria i estètica (amb un 9,1%).

 

Presentació 2a fase campanya Bons Reus
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.