Notes de premsa

S'encén la nova il·luminació de la font ornamental de la plaça del Nen de les Oques

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 24/03/2021
Il·luminació plaça del Nen de les Oques
Il·luminació plaça del Nen de les Oques
Il·luminació plaça del Nen de les Oques

La Brigada Municipal ha finalitzat el treballs de millora de l’enllumenat de la font ornamental de la plaça del Nen de les Oques. L’actuació ha consistit en un enllumenat que il·lumina les diferents parts de la font mitjançant projectors de llum blanca i de colors i en realça la seva espectacularitat. La il·luminació actual de conjunt escultòric havia quedat obsoleta. El pressupost de l’obra és de 17.681,01 euros. L'obra completa els treballs de restauració del vas de la Font realitzats fa uns anys.

L'actuació ha implementat diferents solucions per a cada zona de la font a il·luminar:

  • Sortidors perimetrals de vas inferior. Els dolls d’aigua s’il·luminen amb 24 projectors repartits de forma circular.

  • Dolls verticals vas inferior. Els 4 dolls d’aigua verticals s’il·luminen amb projectors circulars amb un forat central per on surt l’aigua per aconseguir una il·luminació homogènia.

  • Vas superior. 4 projectors RGBW il·luminen tota l’aigua del vas i incideixen en el monòlit on estan situats els dolls de les petxines.

  • Vasos petxina. Aquests vasos estan il·luminats amb 4 tires LED RGB que il·luminen l’aigua del vas i el doll que les omple.

  • Estàtua del Nen de les Oques. El monument s’il·lumina amb dos projectors de llum blanca amb òptica concentrada que emfatitzen l’escultura.

L’actuació també preveu la instal·lació d’un sistema de control dels projectors que permet programar les seqüències de colors desitjades

El Nen de les Oques és una escultura en bronze que representa un infant nu que porta a les mans una petita panera de fruita, símbol de l’agricultura. Completen el conjunt escultòric dues oques, que representen el nexe d’unió entre el cel i la terra. L’Ajuntament de Reus va encarregar l’obra per a la inauguració de la I Fira Provincial de Mostres, el 1942. El projecte de l’espai és obra d’Antoni Sardà, llavors arquitecte municipal, i l’escultura, de Pere Vidiella.

Il·luminació plaça del Nen de les Oques
Il·luminació plaça del Nen de les Oques
Il·luminació plaça del Nen de les Oques

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.