Notes de premsa

Senyera amb crespó negre al balcó de l'Ajuntament en homenatge al president Companys, en l’aniversari del seu afusellament

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 15/10/2018
Imatge crespó negre senyera balcó Ajuntament de Reus en homenatge al president Companys 2018

L'Ajuntament de Reus penja aquest dilluns 15 d’octubre una senyera amb crespó negre a la façana del Palau Municipal en homenatge al president Lluís Companys, afusellat el 15 d'octubre de 1940. Aquesta acció es repeteix cada any, arran de l’acord a què va arribar la Junta de Portaveus del 10 d’octubre de 2003.

A partir de l’acord, la senyera amb el crespó negre es penja cada 15 d'octubre, en compliment de la tasca de les institucions públiques de donar expressió oficial i ressò al sentiment de rebuig que produeix entre totes les persones amants de la democràcia i la llibertat l'afusellament d'un president democràticament elegit. El protocol de l'Ajuntament preveu que en casos de dol decretats per l'alcalde es col·loca un crespó negre a la bandera de Reus que penja del balcó de l'alcaldia. Aquest, però, és un cas especial i el crespó es col·loca sobre la bandera de Catalunya, a la balconada central del Palau Municipal.

L’acord de la Junta de Portaveus concreta l’acord del Ple de la corporació municipal del 6 d’octubre de 2000, per “celebrar, en les dates adequades, un acte d’homenatge de l’Ajuntament de Reus a la figura del Molt Honorable Sr. Lluís Companys i Jover, així com de la reivindicació de les llibertats nacionals de Catalunya”.

Imatge crespó negre senyera balcó Ajuntament de Reus en homenatge al president Companys 2018

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.