Notes de premsa

Suport als guies turístics habilitats que treballen per tenir una professió reconeguda i sostenible

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 25/05/2021
Signatura conveni Aguicat i Reus Promoció
Acord Reus Promoció Aguicat

Aquest dimarts 25 de maig, l’Agència de Promoció de Ciutat de Reus ha mostrat el seu suport a l’Associació de Guies Habilitats per la Generalitat de Catalunya (AGUICAT) en un acte en què la regidora de l’Agència de Promoció, Montserrat Caelles, i la representant de la comissió d’AGUICAT a Tarragona, Carme Granados, han signat la declaració i decàleg de bones pràctiques dels guies turístics a la seu central de l’Agència de Promoció de la Ciutat al C/St Joan de Reus 34A.

Montserrat Caelles ha volgut destacar el “suport de l’Agència de Promoció de la ciutat   a un sector  que ha patit molt per la crisi de la Covid i que ara més que mai les institucions s’uneixen per posar en valor la importància del guiatge de  qualitat i promoure el turisme responsable”. Per la seva banda, Montserrat Caelles ha valorat la feina dels guies professionals com indispensable doncs “els professionals habilitats són els que contribueixen a «generar riquesa» i fomentar el bon ús de l’espai públic en convivència amb la ciutadania i el coneixement del patrimoni del territori.

Entre els objectius de la declaració per reconèixer les bones pràctiques de guiatge de grups a la via pública destaquen millorar  la imatge interna i externa del territori i fer de les visites guiades una experiència de qualitat  per al visitant; posar en valor i difondre la feina realitzada pel col·lectiu de guies com a difusors del patrimoni i la cultura del territori; afavorir la convivència amb la població i l’activitat econòmica local, minimitzant els impactes negatius que es puguin produir per l’afluència de grups a la via pública; i tenir cura dels recursos turístics del territori.

Defensa  de la  professió de guia oficial de turisme amb l’objectiu d’oferir un servei de qualitat
La declaració i el decàleg de bones pràctiques promouen, en resum, millorar l’activitat i la professió de guia turístic al territori, l’Aguicat representa els guies turístics habilitats per la Generalitat de Catalunya i actualment estàn preparant noves accions per donar-se a conèixer a més públic, algunes de les accions previstes per la nova temporada, un cop passi l’estiu són formacions de guiatge professional, vetllant per una oferta turística respectuosa amb el medi, la cultura de les nostres terres i la pròpia població, seguint els criteris  de desenvolupament d’un turisme sostenible.

Per la qual cosa, s’ha buscat la col·laboració amb les institucions que creïn sinergies per millorar els fluxos turístics i contribuir a donar una bona imatge de la ciutat i de l’entorn. Per aquest motiu, segons explica Carmen Granados, “des del mes d’octubre passat estem reunint-nos amb diverses institucions per donar-nos a conèixer personalment i exposar les nostres inquietuds per tal de treballar de forma cooperativa”. “A dia d’avui -afegeix- ja ens hem reunit amb representants del departament d’Empresa i Coneixement dels Serveis Territorials de la Generalitat de Catalunya, Tarragona Cruise Port, el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, El Patronat de Turisme de Salou, Turisme Tarragona, la Cambra de Comerç de Reus, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, Mossos d'Esquadra de Tarragona i la subdelegació del Govern, a més de l’Agència de Promoció de Reus”.

L’Associació de Guies Habilitats per la Generalitat de Catalunya està formada per 387 membres de tot Catalunya. La comissió de Tarragona i Terres de l’Ebre està integrada per 25 membres que disposen de l’habilitació requerida per poder exercir la professió de guia de turisme a l’espai públic, a l’interior dels monuments declarats com a Béns d’Interès Cultural Nacional i als museus inscrits en el registre de museus de Catalunya.

Signatura conveni Aguicat i Reus Promoció
Acord Reus Promoció Aguicat

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.