Notes de premsa

Taller participatiu amb infants i famílies per donar a conèixer els Jocs pintats del barri Sol i Vista aquest dissabte

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 24/11/2022
Taller Dracs i Criatures

Aquest dissabte 26 de novembre, es farà un taller participatiu amb infants i famílies per donar a conèixer els Jocs pintats del barri Sol i Vista de les 10.30 fins a les 13 h a la rambla Sol i Vista. La jornada ha estat organitzada per l'Ajuntament de Reus i l'Associació de veïns del Barri Sol i vista amb el lema "Dracs i Criatures", en referència al drac que és la mascota de l'Escola Cèlia Artiga, l'escola de proximitat del barri. A més del taller, també hi haurà un esmorzar saludable pels participants. Amb aquesta activitat es vol donar continuïtat i visibilitat als jocs pintats d'aquesta zona de la ciutat i, de manera més concreta, es donaran idees sobre la utilització dels jocs en el mural pintat.

Els jocs pintats del barri Sol i Vista, que es van inaugurar el passat 17 d’octubre, estan dissenyats a partir de l'observació de com infants i adolescents jugaven a la plaça de forma espontània i tenen com a finalitat recuperar el carrer com a zona de joc i d'interacció social, familiar i veïnal mitjançant un circuit central que reinterpreta el joc tradicional de la xarranca i li dona múltiples possibilitats de joc adreçat a infants i joves perquè puguin realitzar-los de forma autònoma durant el temps d'oci.

Són fruit d'una demanda de l'Associació de Veïns del barri Sol i Vista que ha estat canalitzada a través d'un procés participatiu des d'Acció Comunitària de la zona de Ponent. Més enllà d'aquesta demanda inicial, els jocs pintats són fruit d'un treball transversal en què han participat els centres educatius, altres actors del barri i les regidories de Salut i Ciutadania - amb la implicació dels departaments de Salut que inclou els serveis de Joventut i Família i Gent Gran- i d'Educació, de Benestar Social i d'Urbanisme i Mobilitat.

A més, el tema de debat de l'Audiència Pública del Consell d'Infants que es va celebrar el 8 de juny va ser com millorar l'entorn escolar en una ciutat jugable i una de les demandes que es van fer va ser que calien més jocs pintats.

Els objectius generals dels jocs pintats són:

  • Recuperar el carrer com a lloc d'aprenentatge i de trobada familiar, veïnal i d'oci infantil i juvenil.

  • Incentivar la imaginació i creativitat d'infants i joves.

  • Crear un espai de convivència i relació entre iguals i intergeneracional.

  • Promoure hàbits saludables de la població a través de l'activitat física.

Taller Dracs i Criatures
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.