Notes de premsa

Taula rodona amb motiu del Dia mundial de la prova ràpida del VIH

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

ntament de Reus, amb la col·laboració de diversos organismes i entitats de la ciutat, presenta el pròxim dijous 20 d’octubre, coincidint amb el Dia mundial de la prova ràpida del VIH, una taula rodona en la qual diversos professionals exposaran el funcionament d’aquesta prova, i la situació actual que es viu a Reus en relació al VIH-Sida.

L’acte tindrà lloc a l’Aula Magna de la Facultat de Medicina de Reus a les 19:30h. Serà presentat per Misericòrdia Bonfill, regidora de l’Àrea de Família i Gent Gran, i comptarà com a ponents amb Pedro Pardo, metge adjunt Hospital Universitari Sant Joan de Reus; Robert Bonet, president d’H2O; Toni Aguilar, Assexora’tgn; Andreu Suriol, president del col·legi de Farmacèutics de Tarragona.

Al finalitzar l’acte es llegirà un manifest, a càrrec d’Anton Dalmau, actor de teatre i televisió reusenc.

La prova ràpida cerca incentivar la pràctica del test diagnòstic del VIH en les persones que es considerin exposades a situacions de risc d’infecció pel virus. És una prova que, mitjançant una tècnica senzilla, permet conèixer l’estat serològic en aproximadament 20 minuts i amb una alta fiabilitat. Com totes les proves del VIH, és voluntària, confidencial i anònima.

Aquest servei s’oferirà en oficines de farmàcia i altres espais de la ciutat, amb la qual cosa s’afavoreix un servei de proximitat.

Segons la regidora de Família i Gent Gran, Misericòrdia Bonfill, «el treball conjunt de la Comissió de la Sida de l’Ajuntament de Reus integrada per diferents departaments de l’Ajuntament i entitats, es planteja, amb aquest servei, un augment de la detecció precoç de la infecció per VIH i un increment de la percepció de vulnerabilitat davant d’aquesta malaltia».

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.