Notes de premsa

Torna la fira del vehicle híbrid i elèctric, VElèctric, en un format semivirtual

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 11/05/2021
RP fira VElèctric
Imatge V Fira VElèctric
RP presentació VElèctric

L’Ajuntament de Reus, els concessionaris de cotxes i altres empreses vinculades a la mobilitat sostenible tornen a sumar esforços per acostar a la ciutadania els vehicles elèctrics i híbrids. La V edició de la fira VElèctric, impulsada des de la regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient,  torna del 9 al 18 de juny després d’un any en suspens degut a la pandèmia, reconvertida en una fira semivirtual per tal de garantir les màximes mesures de prevenció. La fira VElèctric s’emmarca en les accions que desenvolupa l’Ajuntament de Reus per promoure la mobilitat sostenible a la ciutat i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, Reus 2030.

Per tal de resguardar la salut pública i evitar aglomeracions, els estands dels expositors de la fira no s’exhibiran a la plaça de la Llibertat de Reus, com era habitual, sinó a través d’una espai virtual. Els visitants podran navegar l’espai per visitar els estands dels expositors, que oferiran experiències visuals dels vehicles, de manera que es podrà interactuar d’una manera molt fàcil i intuïtiva, de la següent manera:

- Visualització de vídeo de la marca

- Imatges dels vehicles exposats

- Document/s amb promocions de la fira

- Sol·licitud de Test Drive

- Contacte directe amb el concessionari via mail

- Accés directe a la web del concessionari

Per tal que la fira sigui present a la ciutat també de forma física, hi haurà vehicles distribuïts pels concessionaris participants i a la plaça de la Llibertat. Aquests estaran rotulats amb un codi QR que obrirà l’espai virtual de la fira.

Els interessats també podran sol·licitar una prova de conducció directament al concessionari a través de l’enllaç habilitat als estands virtuals.

Aquest format híbrid, virtual i presencial, ha permès allargar els dies de la fira, programada del 9 al 18 de juny, i permetrà que el visitant hi pugui accedir a qualsevol hora i des de qualsevol lloc.

La fira del cotxe elèctric i híbrid de Reus pretén donar a conèixer les possibilitats i els avenços tecnològics dels vehicles amb energies alternatives al carburant fòssil i que no emeten gasos contaminants i C02, ni sorolls mentre circulen, ajudant així a aconseguir una ciutat més neta i sostenible.

Xerrades 

La fira comptarà també amb tres xerrades online a les que caldrà registrar-se prèviament a través de l’estand institucional de l’Ajuntament de Reus a l’espai virtual.

Una xerrada sobre mobilitat sostenible centrada en el projecte de vehicle elèctric compartit que ha arribat a Reus de la mà de MEC-Carsharing amb vehicles elèctrics NISSAN. Registrant-se prèviament a una web, es pot llogar un vehicle elèctric per hores, dies, caps, de setmana, etc.

L'empresa H2 Biotech parlarà de la nova tecnologia de l’hidrogen com element clau per a la mobilitat del futur.

I de la mà d'Anatrac d'Energia es parlarà sobre la integració de l’enegia solar i el vehicle elèctric a la llar.

Implantació a la ciutat

La ciutat de Reus disposa d’una xarxa de 20 punts de recàrrega de vehicles elèctrics: 14 de titularitat municipal i 6 privats amb accés per clients, que actualment es poden trobar a tots els aparcaments públics, alguns aparcaments privats i llocs estratègics, com l’estació de tren.  

L’Ajuntament ofereix avantatges i bonificacions fiscals per promocionar l’ús del vehicle elèctric. Enguany continua vigent la bonificació del 75% de la quota de l’impost de vehicles per a vehicles elèctrics. En el cas de vehicles híbrids, el descompte és del 75% el primer any i del 65% la resta d’anys de vida útil del vehicle.

RP fira VElèctric
Imatge V Fira VElèctric
RP presentació VElèctric
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.