Notes de premsa

Tot a punt per a la celebració del Sant Jordi 2022

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 22/04/2022
Muntatge plaça del Mercadal Sant Jordi 2022

L'Ajuntament de Reus, amb la coordinació de Reus Cultura, té a punt tota la logística perquè la ciutadania pugui celebrar la Diada de Sant Jordi 2022 amb la tornada al centre de la ciutat i amb la recuperació de la normalitat després d'aquests dos darrers anys de pandèmia. El repartiment de les parades es farà a la plaça del Mercadal, a la zona del Fossar Vell cap al Campanar i l'Absis de la Prioral, i enguany també com a novetat, en una part del raval de Santa Anna i també a la plaça de Prim, amb la qual cosa es guanya espai i s'intenten evitar aglomeracions.

Finalment, a la Diada de Sant Jordi de Reus hi haurà 62 parades d'entitats, 11 floristeries i 10 llibreries. A la plaça del Mercadal és on hi haurà les floristeries, les llibreries i els mitjans de comunicació que realitzaran durant tot el dia activitats extraordinàries amb motiu de la Diada. També s'hi duran a terme les diferents activitats programades i les presentacions de llibres i signatures amb els autors locals com a principals protagonistes.

El programa de la Diada
Les activitats previstes són les següents:

A la parada de l’Ajuntament podreu consultar les darreres publicacions dels autors i autores locals, i també trobareu la Bibliografia de Gabriel Ferrater, el punt de llibre que edita la Biblioteca Central Xavier Amorós amb les darreres obres publicades i el punt de llibre col·leccionable del Seguici Festiu, dedicat al Ball de Sederes.

 • A les 10 del matí, a la parada de l’Ajuntament, obertura de la Marató de Lectura Gabriel Ferrater.
 • De les 10 del matí a les 2 del migdia, al Gaudí Centre, activitat Et dius Jordi, Jordina, Jorge, Georgina? Si és així, podràs entrar gratuïtament al Gaudí Centre i endinsar-te a l’espai d’interpretació per conèixer la vida i l’obra del genial arquitecte.
 • De 10 a 2 del migdia, a la Casa Navàs, Navàs Market, mercat d’art i artesania local.
 • A les 11 del matí, a la parada de l’Ajuntament, presentació de la Bibliografia de Gabriel Ferrater de les Biblioteques Municipals i la Biblioteca del Centre de Lectura.
 • A les 11 del matí, a la Sala Emili Argilaga del Centre de Lectura, cicle «CineXic, cinema per a infants», amb la projecció de Bon dia, món!, d’Anne-Lise Koehler i Éric Serre. França, 2019. 61 min.
 • A dos quarts de 12 del matí, a la plaça del Mercadal, marató popular de lectura.
 • A les 12 del migdia, al Gaudí Centre, Fes el teu drac de Sant Jordi! Taller per crear una obra d’inspiració gaudiniana, usant una de les tècniques que més estimava Antoni Gaudí. Activitat de pagament només per als infants (5 €), acompanyats d’un adult. Entrades a ticket.reusturisme.cat.
 • A dos quarts d’1 del migdia, a la parada de l’Ajuntament, presentació del llibre infogràfic de Gabriel Ferrater, a càrrec de Daniel Recasens, regidor d’Educació, Cultura i Política Lingüística.
 • A dos quarts de 2 del migdia, a la parada de l’Ajuntament, breus presentacions d’autors i autores amb la seva obra.
 • A dos quarts de 3 del migdia, a diferents espais del recorregut, marató popular de lectura.
 • A dos quarts de 4 de la tarda, a la parada de l’Ajuntament, trobada i cafè amb autors i autores.
 • De les 4 a les 7 de la tarda, al Gaudí Centre, activitat Et dius Jordi, Jordina, Jorge, Georgina? Si és així, podràs entrar gratuïtament al Gaudí Centre i endinsar-te a l’espai d’interpretació per conèixer la vida i l’obra del genial arquitecte.
 • A dos quarts de 5 de la tarda, a la parada de l’Ajuntament, marató popular de lectura.
 • De 5 a 9 del vespre, a la Casa Navàs, Navàs Market, mercat d’art i artesania local.
 • A dos quarts de 6 de la tarda, a la parada de l’Ajuntament, trobada i berenar amb autors i autores.
 • A dos quarts de 6 de la tarda, a la Casa Navàs, visita guiada i taller: El jardí màgic de Cal Navàs. Un jardiner molt especial, replet de color i fantasia, conduirà els petits visitants per l’interior de la Casa Navàs mentre els explica la seva història a través d’un conte i de la màgia. Edat recomanada: entre 4 i 8 anys. Durada: 90 min. Preu: 11 € / 9 €.
 • A les 6 de la tarda, al Gaudí Centre, L’enigma de Takeshi Nazo, escape room per a públic general, familiar i jove. Preu: 10 €, majors de 65 anys, 8 €, de 9 a 14 anys, 5 €, gratuït per a infants de fins a 8 anys. Participants: 1 a 3 equips de màxim 5-6 persones. Més informació i entrades a ticket.reusturisme.cat.
 • A un quart de 7 de la tarda, a la plaça del Mercadal, audició-ballada de sardanes, a càrrec de la Cobla Reus.
 • A dos quarts de 7 de la tarda, a diferents espais del recorregut, marató popular de lectura.
 • A dos quarts de 7 de la tarda, a la Casa Navàs, visita guiada i taller: El jardí màgic de Cal Navàs. Edat recomanada: entre 4 i 8 anys. Durada: 90 min. Preu: 11 € / 9 €.
 • A tres quarts de 8 de la tarda, pels carrers del nucli antic, cercavila del Drac, el Drac petit i la Víbria, amb l’acompanyament musical de la Cobla Antiga del Camp.
 • A les 8 del vespre, il·luminació de la façana del Gaudí Centre en color blanc en honor a la festivitat de Sant Jordi.
 • A un quart de 9 del vespre, a la plaça del Mercadal, exhibició castellera a càrrec dels Xiquets de Reus.
 • A continuació, a la plaça del Mercadal, encesa del Drac, el Drac petit i la Víbria.
 • A les 10 de la nit, a Lo Submarino, Reus Cultura Contemporània, amb The Parrots. Preu: 15 € anticipada, 18 € taquilla.

 

Muntatge plaça del Mercadal Sant Jordi 2022
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.