Notes de premsa

Últims dies per visitar «Mil gràcies. Les últimes cessions als museus de Reus»

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

osició «Mil gràcies. Últimes cessions als Museus de Reus» es podrà visitar encara aquesta setmana abans d’arribar a la seva fi el pròxim dissabte, 14 de gener, a les 19 h. La mostra l’han visitat, des que es va inaugurar el passat 5 de maig de 2011, un total de 8.600 persones, que han pogut conèixer les peces i documents que han entrat en els últims anys als fons municipals.

L’exposició constitueix una mostra de reconeixement i agraïment a tots els ciutadans i enti¬tats que amb la seva generositat i compromís permeten nodrir el valuós patrimoni històric i artístic de la ciutat de Reus. L’ Institut Municipal de Museus conserva i exhibeix aquests fons als quatre equipaments culturals que gestiona: Museu d’Art i Història de Reus, Museu d’Arqueologia Salvador Vilaseca, Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus i Centre d’Art Cal Massó. «Mil gràcies», doncs, es pot visitar encara amb entrada lliure a la Sala Central del Museu d’Art i Història de Reus (plaça de la Llibertat, 13) fins aquest dissabte.

Entre les obres d’art que s’exposen destaquen pintures, dibuixos i escultures d’autors locals com Joan Rebull, Baldomer Galofre, Tomàs Bergadà, i Modest Gené. També un retrat d’Hortensi Güell obra de Joaquim Mir i donat pel fill del pintor, Josep Mir; o l’aquarel·la “Cardenal”, de Marià Fortuny, adquirida recentment per l’Institut Municipal de Museus.

L’exposició inclou materials arqueològics que es dipositen al Museu d’Arqueologia Salvador Vilaseca procedents d’intervencions i excavacions, com la terrisseria romana del jaciment del Roquís o la làpida sepulcral dels Miret, de 1624.

La mostra consta també de cartells, ceràmica, joguines, material esportiu i un seguit d’objec¬tes que, tot i ser comuns alguns d’ells, tenen la particularitat de formar part de la història i la identitat reusenca o d’il·lustrar la vida quotidiana dels ciutadans i l’activitat de les empreses locals.

A banda de la mostra “Mil gràcies”, del Museu d’Art i Història, en aquests moments també es poden visitar altres muntatges als equipaments museístics: “Del Camp i del llamp”, de Valeri Salvadó (Sala Quatre del MAHR, fins al 14 de gener); “Cinemes de Reus: dels inicis a la Guerra Civil, 1897-1939” (CIMIR, fins al 21 de gener); “Un espai sagrat. La Roca dels Moros del Cogul” (MASV, fins al 12 de maig) i “Wargames”, d’Alba Sotorra (Centre d’Art Cal Massó, fins al 5 de febrer).

L’horari d’obertura al públic del Museu d’Art i Història, del Museu d’Arqueologia Salvador Vilaseca i del Centre de la Imatge Mas Iglesias és de dimarts a dissabte, de 10:30 a 13:30 h i de 17:00 a 19:00 h. El Centre d’Art Cal Massó obre de dimarts a divendres, de 17:00 a 19:00 h i els dissabtes de 10:30 a 13:30 h i de 17:00 a 20:00 h.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.