Notes de premsa

Últims passos del full de ruta per al canvi de governança de l'Hospital Sant Joan de Reus

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 15/07/2020
Noemí Llauradó, Carles Pellicer i Òscar Subirats

Carles Pellicer, alcalde de Reus; Noemí Llauradó, vicealcaldessa; i Òscar Subirats, regidor de Salut, han comparegut aquest dimecres, 15 de juliol en roda de premsa per anunciar els darrers passos del full de ruta per culminar el traspàs de la governança de l’Hospital Sant Joan de Reus a la Generalitat de Catalunya. Els últims passos, definits en el «Conveni regulador per a la racionalització de l’activitat assistencial del sistema públic de salut al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre», requeriran d'acords del Consell d’Administració i la Junta General de Reus Serveis Municipal, i elevar a escriptura pública la compravenda de la societat Hospital Universitari Sant Joan de Reus.

Els acords que s'han de prendre en els propers dies són:

  • Resolució del contracte d’arrendament del nou hospital de Reus.
  • Renúncia al dret de superfície sobre l’immoble del nou hospital, a excepció de l’aparcament subterrani.
  • Formalització del préstec que la Generalitat concedirà a Reus Serveis Municipals per a l’amortització anticipada el préstec sindicat, per import de 27,5 milions d’euros.
  • Formalització de la novació del préstec bilateral davant notari pel que la nova Entitat de Dret Públic es subroga en la posició de Reus Serveis Municipals. Aquest pas tindrà lloc en el mateix acte en què es formalitzi el traspàs de titularitat de l’hospital.
  • Ampliació de capital de Reus Serveis Municipals per part de l'Ajuntament mitjançant una aportació no dinerària, i la conseqüent modificació estatutària.
  • Formalització d’un conveni de finançament per transferències de capital pel valor equivalent a la bonificació de l’IBI de l’Hospital no meritada durant el període 2021-2024.

L'adopció dels acords i els actes que se'n deriven permeten tancar el full de ruta per al traspàs de l'hospital amb els objectius assolits:

  • Mantenir per a la ciutat i assegurar per al futur uns serveis de salut de qualitat i de proximitat.
  • Assegurar que l'economia de l'Ajuntament sortia reforçada de l'operació.
  • Garantir la subrogació de tots els llocs de treball amb els mateixos drets i condicions.
The world is yours – Neue Sneaker, Apparel und mehr für Kids
Noemí Llauradó, Carles Pellicer i Òscar Subirats

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.