Notes de premsa
Un esmorzar de forquilla estrena aquest dissabte la programació de tardor del Mercat del Carrilet
La campanya «Viu el Carrilet! Molt més que un mercat» torna amb força aquesta tardor amb una programació que s’estrena aquest dissabte, 27 de setembre, amb un esmorzar de forquilla per als clients del mercat. Aquesta festa gastronòmica torna a reunir clients i veïns del Mercat del Carrilet al voltant de Misericòrdia, com ja es va fer el 2023 per celebrar els 40 anys de l’equipament.
600 tastos d’esmorzar de forquilla
L’esmorzar de forquilla es farà des de les 10:30 h i fins a les 12:30 h –o fins a esgotar les existències. La previsió és repartir fins a 600 degustacions elaborades per Cal Bacanal que cuinarà en directe al mateix mercat dos plats: fideuada de peix i galta de porc amb patates al forn.
L’esmorzar de forquilla és gratuït, només caldrà presentar un tiquet de compra de qualsevol parada del Mercat del Carrilet d’aquesta mateixa setmana per obtenir el tast d’una de les dues propostes elaborades pels cuiners.
El dissabte 27, al mateix mercat, a partir de les 11h, l’esmorzar s’acompanyarà de l’actuació del Ball de Valencians de Reus gràcies a la Coordinadora d’escoles de Dansa de Reus.
Retrats dels paradistes
D’altra banda, des d’aquesta setmana, a les parades del Mercat del Carrilet es pot veure l’exposició de fotos «Gent d’ofici». Els paradistes són els protagonistes dels retrats que aquest estiu ha realitzat el fotògraf Andreu Puig en diverses visites al mercat amb l’objectiu de copsar la imatge dels paradistes quan treballen darrera del mostrador, elaborant el producte fresc o atenent als clients.
Contes amb els aliments de protagonistes i cuina de tardor
La programació d’activitats es completa amb una sessió dissenyada expressament per a l’espai del Mercat del Carrilet per Cuentropía amb «Contes que alimenten: taller sobre productes de proximitat i consum responsable», la tarda del divendres 3 d’octubre.
I el dissabte 18 d’octubre, tercera sessió del cicle familiar de tallers de cuina, amb la proposta de tardor. En aquesta ocasió, la recepta de temporada que portarà con ConeSedeSalud és l’empedrat de llegums amb verdures de temporada.
El regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement, Josep Baiges, destaca: «A la primavera ja vam explicar que amb aquesta nova campanya volíem fer encara més visible tot el passa al Mercat del Carrilet. «Viu el Carrilet! Molt més que un mercat» continua amb força aquest tardor amb el mateix objectiu: viure els mercats i consolidar-los com a espais oberts a tota la ciutadania. Us esperem el dissabte a l’esmorzar de forquilla!»
La programació de tardor amb els actes ja confirmats és la següent:
- A partir del dimecres 24 de setembre. «Gent d’ofici». Fotografies dels paradistes del Mercat del Carrilet a càrrec d’Andreu Puig.
- Dissabte 27 de setembre. Esmorzar de foquilla, amb Cal Bacanal. De 10:30 a 12:30 h Tast gratuït amb un tiquet de compra de qualsevol parada del Mercat del Carrilet. 11 h Actuació del Ball de Valencians de Reus.
- Divendres 3 d’octubre. «Contes que alimenten: taller sobre productes de proximitat i consum responsable». 17:30 h. Amb Cuentropía, sessió especial per al Mercat del Carrilet. Oberta a tothom.
- Dissabte 18 d’octubre. «Cuina de tardor per a famílies». 11.00 a 12.00 h. Cicle de cuina per divulgar l’alimentació saludable amb un taller pràctic per a famílies. Durant la sessió es prepararà un empedrat de llegums amb verdures de temporada, amb ConeSedeSalud. En aquest cas, les places són limitades i caldrà fer inscripció prèvia a través de les xarxes dels mercatsdereus.