Notes de premsa

Una exposició per a joves sobre el consum de begudes alcohòliques

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 6/05/2005

El pròxim dilluns, 9 de maig, obre les portes a la Biblioteca Central de Reus Xavier Amorós l’exposició «Oh? L’alcohol», que entre d’altres objectius, pretén afavorir un procés de reflexió crítica entre els joves sobre l’abús en el consum de begudes alcohòliques. La visitaran els alumnes de 3er d’ESO dels IES de Reus.

Aquesta exposició arriba a Reus, cedida per la Secretaria General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, en el marc del programa d’Educació per a la Salut a l’Ensenyament Secundari, de la Regidoria de Salut Pública i seguint la línia de promoció d’hàbits saludables i de prevenció de conductes de risc. Es podrà visitar fins al 19 de maig.
Els alumnes que la visitaran estaran acompanyats per una persona de Prevenció de Drogodependències de l’Ajuntament de Reus, que proposarà activitats complementàries. En grups reduïts, visitaran l’exposició i en acabar es plantejarà un petit debat sobre els temes tractats. També es proposaran activitats que els tutors podran fer amb els alumnes, ja al centre. La primera visita amb estudiants serà el pròxim dilluns, 9 de maig, a les 10:00 h. Abans d’iniciar la primera visita, a les 9:50 h, la regidora de Salut Pública, M. Teresa Vallverdú, atendrà els mitjans de comunicació interessats.
Al llarg del recorregut per aquesta exposició es tractaran conceptes com el de la tolerància, l’abús, la dependència, els riscos, la publicitat i la pressió social. Es tracta de propiciar, amb la mostra, l’adopció de conductes de consum moderades i la minimització dels riscos entre els joves que beuen alcohol i d’augmentar i millorar la informació que els joves tenen en relació a les begudes alcohòliques.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.