Notes de premsa

Una ruta teatralitzada entre les biblioteques municipals commemorarà el Dia de les Biblioteques

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 22/10/2020
Cartell Dia de les Biblioteques

iblioteques Municipals de Reus celebraran el 24 d’octubre, Dia de les Biblioteques amb l’estrena de la Ruta teatralitzada “Entre biblioteques”. L’activitat consisteix en realitzar un recorregut guiat entre les biblioteques Central Xavier Amorós i Pere Anguera amb parada en diversos espais emblemàtics. Per a conèixer de forma amena i divertida la història de les biblioteques públiques de Reus aniran apareixent personatges peculiars i relacionats amb el passat i present de les biblioteques.

La Companyia Teatrosfera serà l’encarregada de dinamitzar la ruta i de realitzar breus representacions relacionades amb les biblioteques públiques i la lectura en els set espais emblemàtics de la ciutat.

La ruta partirà de la Biblioteca Central Xavier Amorós (BCXA) a les 10:30 h, arribarà a la Biblioteca Pere Anguera i retornarà per diferent itinerari a la BCXa.

Amb aquesta acció, les BMR s'afegeixen a la commemoració del Dia Internacional de les Biblioteques que se celebra des de 1997 en record a la destrucció de la biblioteca de Sarajevo durant el conflicte dels Balcans. És una manera de fer visible  el valor de la lectura i el paper de les biblioteques com a lloc de trobada de lectors de totes edats, condicions i tradicions, i com a eina d'integració i de millora de la formació i de la convivència. En aquests moments de pandèmia, les biblioteques públiqus s'erigeien com espais segurs de cultura i fomenten la lectura com activitat que contribueix al benestar de les persones

L’activitat és apta per a tots els públics, gratuïta i per participar cal fer inscripció prèvia al correu de la biblioteca (info.biblioteques@reus.cat)

Per altra banda, aquests final d'octubre, tots els clubs infantils i també els contes fan un homenatge a Rodari, l'autor de la Gramàtica de la fantasia, que enguany celebra el centenari del seu naixement. Més endavant prepararan altres activitats amb el comissari de l'Any Rodari, el reusenc Jordi Folck

Cartell Dia de les Biblioteques
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.